sobota 22. března 2014

Třetí den ve Vrindávanu se Swamim Vishwanandou.

Vyšli jsme v 10 hodin na kopec Govardan, a nejdříve došli na místo, kde Uddava přednášel Bhagavatam/pozn. tzv. Uddava Gítu/. 
Byl to malý chrám (jeden z pouhých dvou Uddavových v Indii), ale byl velmi krásný. 
Tamní Ghat /v Indii schodiště k řece/ je místo, kde budeme mít Lila hry na člunu se Swamim.

Poté jsem vyšli na Govardan a  tam se Swamim strávili nějaký čas.


Byla to rychlý den, se Swamim, s měnícími se plány, jak jsme šli společně a snažili se se vším udržet krok. Názvy byly trochu složité. 
Po Govardanu jsme zamířili náš výlet k Radha Kundu a ten byl velmi krásný. Všichni jsme stáli ve vodě, udržujíc respekt; a doufejme, že se tam vrátíme po skončení festivalu na lodi, v menší skupině, abychom mohli plavat. Kráčeli jsme s jedním z kněžích a on nám ukázal všechna místa, kde byla Samadhi Goswamích a pak jsme šli na Shyama Kund ke Krišnovi a tam provedli puju. Tento Kund je ve skutečnosti velmi tichý, i když jsou těsně jeden vedle druhého. Každý se snaží získat milost Rádhy.


Zažili jsme při další změně plánů velmi zajímavé překvapení, a jen jsme si uvědomili, že jsme tam již jednou byli. Skončili jsme na místě Vallabaacharya Samadhi - ano, hlavy jedné z vaišnavských linií. Bylo to zajímavé, protože to bylo vně, na kraji města, uprostřed ničeho. Místo bylo z kopce dolů a Swami dokonce řekl, že to bylo zajímavé, a líbilo se mu to - "tady je to místo, kde je hlava jedné z vaišnavských linií a opravdu sem nikdo nechodí!?" Bylo to tam stále krásné a Swamimu se podařilo získat jeden ze stromů, o kterém se říká, že je z Jeho doby.




Jedním z vrcholů dne byla cesta na venkovskou farmu v oblasti Vrindávanu, kde jsou lesy, říká se jako v dobách Krišny. Swami tam byl v obzvláště dobré náladě a řekl, že mu to připomíná, jako by to bylo kdysi. Je to opravdu úžasná pouť a Swami si užívá  krásný čas her a směje se celé dny.

Žádné komentáře: