středa 19. března 2014

První den ve Vrindávanu.

Anantaananda píše z Indie:


Dorazili jsme do Vrindávanu. Satya Narayana Das přivítal Swamiho Vishwanandu nádhernou pujou, a bylo jasně vidět, kolik lásky  jeden pro druhého mají.

Po krátkém kirtanovém posezení v Ašrámu byly najaty rikšy a my jsme vyjeli ven oslavit Holi.


Nikdo neočekával nic v zásadě nového, tím, že jsme viděli některé z oslav cestou do Vrindávanu, ale skutečnost, která nastala, byla zcela jiná. Abychom se dostali do blízkosti chrámu Bihari, který chtěl Swami navštívit, sundali jsme si boty, nechali je u řidičů rikš a snažili se co nejlépe následovat Swamiho přes hemžící se dav lidí.

V každé uličce, zahýbajíc vlevo vpravo, jsme byli politi vodou, zasypáni práškem a květinami. Ani to však nebyl úplný zážitek, dokud se nám, po chůzi kolem chrámu, nepodařilo prosadit naši cestu přes hlavní dveře. Chrám Banke Bihari byl plný, podlaha špinavá a mokrá, přesto uprostřed pulzujícího davu Swami provedl modlitby a pak si klekl na kolena nabízejíc obětiny.

Bylo neskutečné vidět, jak barvy a voda létaly všude kolem na lidi, tlačící se, jak se všichni snažili dostat blíže, přesto Swami ve své pokoře ještě stačil sledovat etiketu při vstupu do chrámu a poklonit se.

Poté, co se někteří tlačí se mnou vpředu, vzadu Ravi, se Swamim uprostřed, se nám podařilo dostat blíže dopředu a po zakoupení vstupenek jsme byli uvedeni za barikády přímo vepředu. Zdálo se, jako bychom stáli před Banke Bihari věčnost, stovky za námi, barvy a voda létající ze všech koutů a Swami vypadal trochu k nepoznání, zcela pokryt vodou a barvami ;-).


Vrátili jsme se do Ašrámu barevní a promočení.

Děkujeme Ananto!

Žádné komentáře: