čtvrtek 20. března 2014

Další den ve Vrindávanu.

Následující den poslal Ananta z Vrindávanu, z Indie, další mail:

Druhý den začal trošku pomaleji, vlastně jsme měli v plánu v 10 hodin cosi podniknout, ale pak se vše odehrálo zcela jinak: začali jsme venku před Ašrámem zpívat bhajany, Swami Vishwananda byl s námi a byl   pro všechny potěšením! Každý začal zpívat.


A pak přišly barvy a voda a nakonec barevná voda... Byly to úžasné Holi Lila hry! Více než 2 hodiny jsme se se smíchem sprchovali kbelíky obarvené vody navzájem, během čehož jsme zpívali a tančili.


Swami hrál s námi, jak by to dělal Krišna, a to vždy s velkým úsměvem na tváři. Byl to nádherný zážitek, jak je z fotek možná trochu vidět.


Zvlášť hezké bylo, když řekl, že růžová představuje lásku a pak začal velmi sladce sypat růžovou práškovou barva na každého z nás, a to i na sochy v Ašramu ;-).

Po obědě jsme jeli do Barsane (40 km od Matury). Říká se, že zde vyrostla Radha.

Její palác se nachází na vrcholu hory, a my jsme udělali okruh "parikramu". Byla to dlouhá cesta kolem hory, asi 10 km, ale všichni jsme byli v krásném bhavu... /stavu mysli, sebeodevzdání/


Swami byl ve velmi radostné náladě a později v chrámu jsme stáli věčnost před Radhou a Krišnou.


Když jsme tam vešli,  jeden sanjásin ke mně přišel s malou holí, s nějakou vatou na konci. Řekl, že to byl prasad Radhy, s jejím parfémem, který ona používala. Tak jsme dostali i daršan její božské vůně, stejně jako ji mohl cítit Krišna.


Chrám byl velmi krásný. Nakonec jsme se Swamim ještě 5 minut poseděli a pak se vrátili do autobusu a odjeli domů. 


Žádné komentáře: