čtvrtek 6. března 2014

Satsang v Rožnově pod Radhoštěm.

Satsang v Rožnově pod Radhoštěm začal v 8 hodin večer a skončil až po pěti hodinách, v 1 hodinu po půlnoci. Sešlo se více než 90 otázek s velkým rozsahem témat, které Swamiji všechny zodpověděl. Přišlo přes 240 návštěvníků, mnozí z nich se setkali se Swamim úplně poprvé.

Zde je malá ochutnávka otázek:
Co se děje v člověku poté, co políbí Swamimu nohy?
Pokud máte šanci políbit přímo nohy Božského mistra, měli byste se ho vždy zeptat. Co se stane, když se mistra zeptáte? Přenese jistou energii do nohou, takže pokud je člověk takto pokorným, tak ta energie je přenesena do žáka.

Co se děje během zpívání Božího jména?
Stane se mnohé. Když zpíváte Boží jméno, zaprvé zapomenete na sebe. Jméno Boha a Bůh je to samé. Tato kvalita se začne probouzet. Při zpívání Božího jména se Božství stane pro vás dostupné. Bůh se vám stane bližším a dražším. A tím si začnete uvědomovat Jeho spojení s vámi. Začnou se ve vás probouzet Božské kvality. Kromě toho, může zpívání Božího jména zklidnit mysl a zbavit se ega.



Je Krišnovo paví pero jen ozdoba nebo má skrytý význam?

Paví pero v sobě nese hluboký význam. Význam pavího pera symbolizuje nekonečnost, nekonečno. To je důvod, proč ho také Krišna má jako ozdobu na hlavě. Říká... "podívej, zdobím se nekonečnem!" Což znamená, jsem za nekonečnem. Takže pokud Pán se zdobí nekonečnem, znamená, že je za ním. To je důvod, proč po Něm toužíme.

Žádné komentáře: