sobota 1. února 2014

Swami ke cvičení Atma Kriya Yogy...

Atma Kriya Yoga, tak jak ji učí Sri Swami Vishwananda, pomáhá našemu duchovnímu rozvoji..
Swami zodpověděl na jednom satsangu otázku, související s negativními věcmi, které někteří mohou pociťovat, a které je odvádí od pravidelného cvičení těchto technik. Zde je jeho odpověď:

Otázka:
S cvičením Atma Kriya Yogy si lidé začínají všímat mnohem více negativních věcí v sobě. Cítí mnoho negativity, namísto radosti a lásky. To je odvádí od cvičení. Jak toto lidem vysvětlit?

Swami:
Ano, to je normální. Copak Kristus neřekl: „Nemůžete smíchat staré víno s nový vínem.“? Jinak bude zkaženo a znehodnoceno. Tak co máte udělat? Musíte ho nejdříve vyprázdnit, ne? A to je to co dělá Atma Kriya.

Swami zpívá: Satyuham partanam dweyto, Darvash pashtada padum.

Stejně je to řečeno ve Védách, je tím míněno, že pokud mícháte nové věci se starými, musíte jednu odstranit. Jinak bude vše znehodnoceno. 
Proč se tyto věci probudí? Protože spočívají uvnitř osoby. Nejdříve musí vyjít ven. Jestliže osoba je ve cvičení upřimná, pokud opravdu upřímně cvičí, nezáleží, co vylézá ven. Cvičení probouzí veškerou tuto negativitu, tak jí člověk může změnit - posunout se vpřed - a odejít od ní. Jinak bude stále v iluzi. 
Atma Kriya není o iluzi. Je o realitě toho, kdo jsme. Není to jen slovo, které vás učiní šťastnými. Ne, je to o vašem cvičení, které vás učiní šťastnými, a není to šťěstí při kterém bychom řekli: „O.K., jsem šťastný, radostný. Tím to končí.“ Ne. Ale směřovat vnitřní štěstí zevnitř ven. Využít ho. To vás učiní realizovanými v tomto světě. Nemusíte čekat deset životů. Pracujte na tom teď. Máte šanci. Dělejte to teď!

Žádné komentáře: