čtvrtek 6. února 2014

Satsang v Belo Horizonte, Brazílie.

Druhý satsang na tomto brazilském turné se uskutečnil v Belo Horizonte, za přítomnosti téměř 100 lidí. 

Swamiji začal tím, že požádal, aby všichni zavřeli oči a drželi ruce před srdcem (netotýkajíc se fyzického těla). Když to všichni udělalali, Swamiji zazpíval Vraja-dham Mahimantru, okouzlujíc nás všechny božským jménem Šri Radha Krišny. Tato meditace byla uskutečněna pro otevření našich srdcí a trénování naší pozornosti, cítit tok energie a lásky kolem našich těl, vycházející z našeho srdce. Je to proto, protože jméno Šri Radhy aktivuje srdce víc, než kterékoli jiné jméno Božství! 

Když přišel čas na otázky, Guruji měl náladu na vyprávění velkých příběhů! 
V jednu chvíli byl dotázán: „Jak se můžeme v dnešní společnosti vyrovnat s tlakem udržet si krásný fyzický vzhled?“ 

Odpověděl nádherným příběhem… 

Byl jednou jeden muž se čtyřmi ženami. Svou čtvrtou manželku miloval ze všech nejvíc. Dal jí vše nejlepší co měl a vždy kupoval nejdražší věci, které našel, aby ji potěšil. Třetí žena mu byla také velmi drahá. Snažila se plnit všechna jeho přání a dělala to velmi pěkně. Také měl hodně rád i svou druhou manželku. Bral ji na všechny oslavy a dovolené a ona byla jeho největším společníkem. Říkal jí o všech svých tajemstvích a myšlenkách. Zatímco jeho první žena byla jím povětšinou vždy přehlížena. Sotva si na ni vzpomněl a bylo o ni tak špatně postaráno, že se stala tak hubenou, že by se dokonce schovala za Gándhího! 


Jak čas ubíhal, muž zestárl a seznal, že brzy nastane čas, aby tuto Zemi opustil. S touto myšlenkou začal zjišťovat, která z jeho čtyř manželek se k němu v době smrti připojí. Takže rychle chvátal za čtvrtou ženou a zeptal se jí: „Má drahá, miloval jsem tě po celý život tak moc a vždy se o tebe staral, jak nejlépe jsem uměl. Brzy zemřu, tak půjdeš se mnou ?“ Ona se otočila a řekla: „V žádném případě! Ve chvíli kdy zemřeš, odejdu!“ Muž padl zpět na židli šokován. Měl úplně zlomené srdce a s velkým smutkem se pak obrátil ke své třetí manželce: „Půjdeš se mnou?“ Ona se otočila na něho a řekla: „Cha. Jakmile zemřeš, půjdu si najít jiného manžela.“ Mužův smutek rostl. Takže se otočil na svou druhou ženu, která ho také vroucně milovala a položil jí stejnou otázku. Řekla: „Podívej, to nejlepší co mohu pro tebe udělat, je jít s tebou ke hrobu. Víc než tohle ne.“ V tu chvíli uslyšel svou první manželku, jak na něj volá: „Já půjdu s tebou!“ Muž byl úplně šokován. Přehlížel jí po takovou dobu a přesto byla jediná, ochotná ho následovat v době jeho smrti. Řekl jí: „Přeji si, abych poznal, jak hluboká byla tvoje láska ke mně. Teď už je příliš pozdě.“ 

S brazilskými koordinátory OM Healingu.

Swamiji pak vysvětloval symbolismus příběhu: 
Pravdou je, že my všichni máme čtyři ženy. Čtvrtá žena je naše fyzické tělo. Milujeme ho velmi a strávíme celý život tím, že mu dáváme to nejlepší, co tento svět nabízí, ale v době smrti, co se stane? Je nepoužitelné. Třetí žena představuje všechny peníze a majetek, který během života hromadíme. Pracujete tvrdě po celý život, hromadíc tolik bohatství, kolik jen lze, ale když zemřete, vše jde někomu jinému! Druhá žena představuje vaše přátele a rodinu. Strávíme s nimi celý život, sdílíme s nimi vše, ale ke konci dnů, vše co mohou pro nás udělat, je doprovodit nás ke hrobu. Brzy poté na vás jistě zapomenou, s odstupem času. Takže, kdo je první žena? Není to nikdo jiný než vaše vlastní duše. Duše nás věčně miluje, sdílí s námi dobré časy i ty špatné, ale většinou ji přehlížíme. Dost se o ní nestaráme a dostatečně ji neživíme. Vždy zjistíme naši chybu když už je příliš pozdě a musíme se inkarnovat znovu, opět se pokusit dosáhnout tohoto poznání, že nejsme ničím víc než touto věčnou duší. 

To byla Swamijiho hlavní zpráva pro všechny přítomné na satsangu. 
„Neztrácejte čas! To je mé hlavní poselství pro lidstvo právě nyní.“

Žádné komentáře: