úterý 4. února 2014

Satsang ve Florianopolis, Brazílie.

Druhá akce na Swamiho brazilské cestě byl satsang v Yogauz, krásném jogovém centru ve Florianopolis.

Swamiji odpovídal přibližně 4 hodiny na otázky skupiny asi 70 oddaných, a všichni pozorně naslouchali. Swamiji podával, jako obvykle svým humorem, hlubokou duchovní moudrost snadno stravitelnou cestou. Byl to opravdu útulný prostor a bylo tak hezké, že  všichni seděli tak blízko u sebe a Swamijiho. Bylo to skutečně cítit jako opravdový satsang - setkání podobně smýšlejících jedinců dělících se o zkušenosti!

Jedna otázka zněla: "Jak můžeme vyřešit karmu a  duchovně na Zemi postoupit?" 

Swamiji odpověděl, že ve skutečnosti lidstvo zapomíná, že jsme se inkarnovali na Zemi uzavřít/ukončit karmické vazby. Místo toho trávíme většinu našeho času na Zemi vytvářením  vazeb nových a prodlužováním cyklů, které jsou zbytečné. Jediný opravdový vztah,  který lze uzavřít a živit, je vztah k Bohu. V tomto vztahu nic nemůže mezi vás a Boha vstoupit, kromě Gurua. Guru není odlišný od Boha. Vzdát se jemu je nejlepší způsob, jak projít skrze karmu a postoupit.

Další otázka zněla: "Poslal vás sem na Zemi vykonat vaší misi Babaji?"  

Swamiji řekl, že jeho srdce a srdce Babajiho jsou jedno. On je v Babajim jako Babaji je v něm. Pokud je to takto, pak kdo může skutečně říct, kdo koho poslal? 
Tato otázka byla následně rozšířena, "Guruji, nastane někdy doba, kdy se vaše mise roste do takové míry, že nebudeme již mít tuto vaši blízost?" 
Swamiji řekl, že ano, že jednoho dne to tak bude, že blízkost, kterou si všichni v současné době užíváme, již nebude možná. Nicméně, je jedna věc, která se nikdy nezmění, a to je způsob, jakým Swamiji dává daršan. Řekl, že bez ohledu na to, zda tam jsou tisíce a tisíce lidí, bude i nadále dávat daršan stejným způsobem všem. Ve skutečnosti se rozhodl dávat daršan, stejným způsobem jakým ho dává, v první řadě jako akt blízkosti, aby mohl být v blízkosti všech.

Dále Swamiji cestoval na sever, na druhou část své cesty, do města Belo Horizonte, kde měl dávat 1.2. v 16 hodin brazilského času daršan. Je to vše non-stop akce!

Žádné komentáře: