středa 19. února 2014

Satsang 14. února.



Místnost /Lighthall/ byla úplně plná  - předem bylo nashromážděno přibližně 100 otázek - mnohé byly o tom samém tématu, ale všechny byly Swamim trpělivě zodpovězeny, v duchu toho, aby je každý pochopil svým individuelním  způsobem a úrovní!

Swami měl v pátek skvělý Satsang, vytvářejíc nádhernou atmosféru. Bylo zde spoustu smíchu, protože byl vesele naladěn - skutečně to bylo zábavné a vytvořilo krásný večer!

Zde jsou některé otázky:

Jak můžeme v našem denním životě neztratit napojení na nejvyšší skutečnost?
Připomínejte si Jej/Boha/ a mějte Jeho obrázek na paměti, cokoli děláte. Cokoli vám Bůh ve vašem životě dá, je duchovní práce. Je to vše On, který to dělá. Pokud to není jeho vůle, nestane se to. Na duchovní cestě člověk nemůže ztratit napojení na Boha, protože podstata života je Bůh sám.

Jak může duše vytvářet negativní karmu, když duše je Božská?
Duše není karmou dotčena, karma se vznáší kolem ní, není v ní. Karma se vytváří kvůli mysli. Duše je stále svobodná. Je to jako ve studni, po nějaké době lano zanechá stopu tažení. Stejné je to s myslí. Mysl jedná, karma se tvoří, a pak ta karma zůstane ve vědomí. Stopa mysli zůstane jako ve studni. Můžete ji vyčistili tím, že nasměrujete mysl k Božství, aby veškeré vaše jednání bylo očištěno a bez vytváření jakékoliv další karmy. To je to, proč je tu vaše sadhana. Modlitby nejsou jen modlitby, protože když se sadhana provádí s oddaností, vymaže negativitu z vědomí samotného. Když jste blíže k vyššímu zdroji, čistí ještě více.

Jak lze projít testy Gurua?
Pokud to přijmete, budete moci projít. Není třeba je řešit. Jen musíte přijmout to, co vám Guru dá. Jak se to lze naučit? Prostě to přijmout.


Žádné komentáře: