pondělí 3. února 2014

Daršan ve Florianopolis v Brazílii.

O středeční noci proběhla první veřejná akce na Gurujiho cestě po Brazílii. Florianopolis bylo prvním ze tří měst, které Guruji navštívil, aby tam dával daršan a satsang…


Daršan probíhal v nádherném tropickém letovisku, jak můžete vidět za Gurujiho křeslem! Swami mluvil o skoku, který musí člověk učinit od podmíněné lásky k nepodmíněné. 150 přítomných velmi pozorně naslouchalo každému pronesenému slovu. Guruji řekl: „Pokud jste hladoví, musíte se najíst, ne? Takže když je vaše duše hladová, tak musíte vaši duši také nasytit!“ Cesta jak to udělat vede skrze vaši sadhanu. Jde o to, že musíte být nejprve hladoví, protože vaše sadhana bez tohoto hladovění poznat sám sebe a dosáhnout Božství je neúčinná. 

Poté řekl: „Najděte tento hlad, pak ho naplňte disciplínou a sledujte, jak vaše duše bude prosvítat a zářit skrz. Pak budete odrážet Božské světlo kamkoli půjdete. Uvidíte, že realizace není nic jiného, než změna vnímání. Ve chvíli skutečně uvidíte svět rozdílně a uvidíte Boha ve všem – pak můžete sami sebe nazývat realizovanými.“


Brazilští oddaní zpívali bhajany po celé hodiny, ve velmi výrazném jihoamerickém stylu, než Guruji požehnal všechny přítomné a promluvil se všemi hledajícími rady. Tandav zpíval všechny své brazilské bhajany tak, že mu obvykle ve Springenu nikdo nerozumí, ale zde se všichni připojili! Bylo velmi milé sledovat je zpívat společně o Gurujim, v jejich mateřském jazyce.

Na konci daršanu zavolal Guruji všechny oddané blíž, aby odboural jejich plachost. Všichni byli velmi zdvořilí a v tichosti a velmi tiše zpívali, takže je Guruji trochu škádlil.

Zeptal se: „Slyšel jsem, že Brazilci jsou velmi dobří muzikanti a velmi nadšení? Ne?" Ovšem, že všichni cítili nutkání říci ano, a tak jim Guruji pomohl zpívat několik bahajanů, učíc je zpívat všechny sanskrtské texty. Byl velmi úspěšný! Na konci všichni zpívali nahlas s velkým nadšením a živě. V této vygradované atmosféře Guruji akci ukončil a opustil halu za hlasitého potlesku všech přítomných.
(napsal Nikhilananda)

Žádné komentáře: