pátek 2. října 2015

Navaratri 2015.



Festival Navaratri je oslavou věnovanou Božské Matce. Koná se po dobu devíti noci, letos v termínu 13 - 22. října. Dne 22. října oslavíme Dusseru, provedením velké yagny (od 11 hod.).

Doporučení pro účastníky akce:
Vezněte s sebou teplé oblečení, protože akce se koná ve večerních hodinách. Pokud si chcete vzít i meditační polštář, je to vítáno. 
Modlitby začínají každý večer mezi 18:00 - 18:30 a končí mezi 22:00 - 24:00. Modlitby třetí den skončí později - možná po půlnoci.

Nezapomeňte se včas zaregistrovat!

Při cestě na Navaratri se prosíme ujistěte, že budete odpovídajícím způsobem oblečeni. Ženy by měly nosit sárí nebo dlouhé šaty. Muži jsou žádáni, aby se oblékali elegantně nebo nosili kurthu. Je to přáním Swamiho Vishwanandy. 


A zde přidáváme aktuelní pokyny pro oslavy Navaratri, přímo ze SPN:

Jai Gurudev,
rádi bychom vás upozornili na několik důležitých věcí k připravované slavnosti ve Shree Peetha Nilaya, Navaratri, 13. - 22. října 2015.

Uzávěrka přihlášek:
Vzhledem k velkému počtu hostů přítomných na Navaratri, bude lhůta pro registraci pro Navaratri 9. října 2015. Abyste se akce mohli zúčastnit, zaregistrujte se na naší stránce pro rezervaci před uplynutím této lhůty:
Ti, kteří nebudou zaregistrováni včas, budou umístěni na seznam čekatelů, a budou mít možnost sledovat událost přes Live Stream, z daršanové haly.

Čas akce:
Žádáme účastníky akce, aby byli ve stanu nejpozději do 17:30 - 18:00. Pokud z nějakého důvodu nejste schopni být tam včas, informujte osoby u registračního stolku neboť vaše místo může být obsazeno.
Děkuji vám za vaši podporu a pochopení. Naším cílem je, aby zážitek byl co nejpříjemnější pro každého, kdo akci navštíví. To se může stát jen tehdy, pokud budeme všichni spolupracovat.

Květiny pro Navaratri:
Květy jsou nedílnou součástí uctívání Božství. Pokud byste chtěli nabídnout květiny Božské Matce během Navaratri, jste vítáni přinést je.
Pokud plánujete květiny přinést, prosím pošlete zprávu na e-mail: flowers@bhaktimarga.org a sdělte nám jaký druh květin byste chtěli Maa nabídnout.
Pro všechny, kteří nemohou donést květiny, bude příležitost dát dar na květiny, zakoupené týmem připravujícím v Centru akce a modlitby.

Barvy sárí:
Každý den Navaratri má určitou barvu s ním spojenou. Podívejte se prosím na níže uvedený seznamu barev pro jednotlivé dny, takže můžete vaše oblečení podle toho přizpůsobit.

Den 1: Červená
Den 2: Bílá
Den 3: Oranžová
Den 4: Modrá
Den 5: Žlutá
Den 6: Paví zelená / modrá
Den 7: Černá (tmavá)
Den 8: Světlá (jemná barva)
Den 9: Červená

Těšíme se, že se s vámi setkáme ve Shree Peetha Nilaya při Navaratri (13. - 22. října 2015).

Mnohokrát děkuji
Swami Vishwaanashuyananda a Tým připravující akce v SPN 

Žádné komentáře: