pondělí 22. července 2013

Víra v Mistra.

Říka se… že ke spojení s Mistrem dochází skrze oddanost a bezmeznou víru. Mistr je hluboko ve vašem srdci, hluboko v jeho nejniternějších zákoutích. Kdykoliv si přejete spojit se s ním, pouze vejděte a ponořte se do hlubiny vašeho srdce a tam ho najdete. Psychická síla není zapotřebí, pouze oddanost a víra. Když jste oddaní, Mistr je vám ochotně k službám.
 

Krišna řekl: „Pro Boha je lehké dát žákovi sílu, světlo, blaženost a všechny ostatní božské kvality. Ale dá-li žákovi oddanost, což je také božím požehnáním, je polapen.“ V okamžiku, kdy žák získá oddanost, může si být jistý, že se jeho Mistr stal jeho dokonalým otrokem.

Pán Krišna měl velmi blízkého žáka jménem Vidhura. Byl velmi, velmi chudý. Stalo se, že jednoho dne Krišna navštívil Vidhurův dům. Vidhura mu nemohl nabídnout žádné pořádné jídlo, ani rýži, a tak podal Krišnovi jednoduchý pokrm na banánových listech. Krišnovo srdce plulo v moři extáze a blaženosti.
Co udělal?
Nejprve snědl pokrm a potom i list banánovníku. Vidhura se zeptal: „Mistře, co to děláš? Jíš list banánovníku. Ten se nejí!" Krišna řekl: „Ó Vidhuro, jak mohu oddělit pokrm od listu banánovníku? Jak mohu oddělit tvou oddanost od tvé existence? Ve tvém pokrmu vidím oddanost, ve tvém těle vidím oddanost, ve tvém srdci vidím oddanost a ve tvém banánovém listu vidím oddanost. Cokoliv vidím společně s tebou, kolem tebe a v tobě, vše je oddaností. Nemohu oddělit pokrm od listu, stejně jako nemohu oddělit tvou duši od tvého těla."

Prem Se Bolo Premavatar Sri Swami Vishwananda Ki Jai !

Žádné komentáře: