neděle 20. března 2016

Mantra "Nitai Gaura..."

Ponořte se na chvíli do laskavých tónů mantry "Nitai Gaura...", zahrané v moderním západním stylu, tak jak ji představili muzikanti v ášramu Shree Peetha Nilaya při jedné z kírtanových sešlostí.
Příjemný zážitek.



Kírtan znamená oddanost v podobě hudby. Ve vztahu mezi milujícím a milovaným existuje pouze jediná zkušenost, jediná motivace a jediná realita - Jen Láska/Just Love. Kírtanové sešlosti se zaměřují na představení milence a milovaného. Přidejte se k nim, tím jak uskutečňují duchovní pouť do srdce Lásky.

Mantra "BHAJO NITAI GAURA RADHE SHYAM JAPA HARE KRISHNA HARE RAM" (Bhadžo Nitai Gaura Rádhé Šjam Džapa Hare Kršna Hare Ráma), zpívaná zde Bhakti Sounds, pochází od velkého indického svatého, Rádharamana Čaran Dase. Byla jím složena pro probuzení lásky k Božství. 

Zde je to, co o ní řekl Šrí Svámí Vishwananda:
Mantra samotná může být rozdělena do několika částí. Především nabízíme službu (Bhadžo).
Co je služba? Nabízíme kvality Šrí Nitjánandy a Šrí Čaitanji Mahaprabhua, jmenovitě soucit a oddanost, ve formě vibrace, v zájmu světa (Nitai Gaura).
Proč je tato služba poskytována? Šíření soucitu a oddanosti povede k dosažení cíle života, lotosových nohou Šrí Rádhy Kršny (Rádhé Šjam). 
Nakonec, jak tuto službu nabídneme? Toto vše bude dosaženo skrze opakovaný zpěv Mahá mantry (Džapa Hare Kršna Hare Ráma).

Žádné komentáře: