středa 13. března 2013

První požární poplach.

V noci na dnešek byl poprvé od aktivace požárního poplachového systému spuštěn poplach.


Stalo se to během večerních modliteb – skončila puja v templu a právě začínaly modlitby v kapli. Pak to vypuklo: hlasité sirény v budově, všechny požární clony v light hall (světelné hale) byly s hlukem zataženy a nejprve jsme na sebe jen trochu bezmocně koukali. Věděli jsme že v tu chvíli zní sirény v 19 vesnicích v okolí Springenu a všechny hasičské sbory jsou na cestě k nám!


Požádali jsme všechny aby opustili templ a šli do vstupní haly k recepci a do Bhajan café (namísto vyhnání do mrazivé sněžné bouře), čekat než nám hasiči řeknou více. Proběhlo to skvěle a se vším všudy to trvalo méně než 10 minut a dorazilo první hasičské auto.


Rychle nám došlo co způsobilo spuštění alarmu: Swamiji chtěl ukázat kněžím jak udělat hodně dýmu z kadidla, netušíc, že v sakristii nejsou tepelné požární detektory (jako v kapli, templu a světelné hale) ale  detektory kouřové.

Nakonec bylo shledáno, po řádné prohlídce zasažené oblasti, vše v pořádku a dalších 18 požárních brigád, které byly na cestě k nám, bylo velitelem zásahu odvoláno!

Žádné komentáře: