neděle 18. ledna 2015

Zamčené auto.

Muktaananda byl svědkem jedné události, která se odehrála tady v Centru se Swamim Vishwanandou:


V neděli, brzy po poledni jsem přišel do vstupní haly Centra, když si Guruji povídal s „Otcem a dcerou“, kteří se po včerejším daršanu, následujícím přenocování a po ranních modlitbách, chystali odcestovat. To se však projevilo jako obtížné, protože startovací klíč už byl uvnitř v zámku, zatímco elektronika auto automaticky zamkla a oni se jednoduše nemohli dostat do auta. 
Dcera (přibližně sedmnáctiletá) tady byla poprvé a z jedné strany na ni Gurujiho energie, prezence a osobnost očividně a výrazně zapůsobily, na druhé straně byla její mysl bohatě zatížena závažnými pochybnostmi, týkajícími se nějakých „rituálů“.... kdo by to neznal?

Když se Guruji blížil k východu - následován oběma a Chidanandou (který držel v ruce cihlu) a také Pankajem - otevřel jsem vstupní dveře a tak jsme všichni stáli před Gurujiho golfautem, do nějž se on i Pankaj posadili a chtěli už vlastně odjet. Po krátkém rozhovoru se zeptal otec nebo dcera nejdřív „Swami, ty bys mohl ty dveře otevřít“, což se okamžitě souhlasně opakovalo.
„Ano, Swami, ty bys mohl ty dveře přece otevřít.“ Swami na to odpověděl „Možná že bych mohl, možná, že ne“ a dodal: „Tak co teď chcete udělat?“



Otec řekl, že by mohl zavolat jednu firmu, která pošle někoho, kdo by auto otevřel. „To je hodně drahé“ řekl Swami a otec to povrdil.
„Když to auto otevřu já, bude tě to moc stát“, řekl na to Guruji. A na otázku co by to tedy stálo, odpověděl „musel bys nechat kouření“.
„OK, to udělám“, řekl otec....a chvilku jsme o tom žertovali.

„Muktaananda vám může pomoci to auto otevřít“, řekl nakonec Guruji, obrátil se ke mně a dodal, že máme okno zvenčí tlačit dolů a mezerou vsunout nějaké nářadí, tím uzávěrku povytáhout a otevřít tak dveře do auta. Potom se rozjel a volal ještě na otce, že nemá nic slibovat, co pak nedokáže splnit. Měl tím ten slib být ještě zdůrazněný?
V každém případě Guruji odjel a já jsem se začal rozhlížet po nějakém použitelném  „nástroji“.

Hned vedle nás stálo u zdi několik lopat na sníh a jedna z nich se mi v tom okamžiku zdála k tomuto účelu vhodná. Rychle jsme ji očistili, aniž bychom moc tom přemýšleli a vydali se všichni tři směrem k autu.
„Když Guruji říká, že to bude takhle fungovat, tak to jistě tak bude.“ Je lhostejné, co by na to řekl rozum v souladu s moderní a konzervativní fyzikou.

Asi po 100 metrech jsme došli k autu. Viděl jsem klíč vězet v zámku a prozkoumal jsem už okno pro eventuální „nasazení lopaty na sníh“, zatímco otec jednoduše přišel ke dveřím, zatáhl za kliku a dveře se s veškerou samozřejmostí otevřely!….....??!!.......“Jsou otevřené ??!!".........??!!........??!!!!!!!

Umíte si představit ty obličeje............úplně jako ve filmu. Znáte to. Teď si začali oba navzájem horlivě potvrzovat, přičemž se důrazně opakovali......., že se oba předtím přesvědčili, že auto bylo zamčené. Chtěli být už dávno na cestě, ale nemohli do auta, protože nemohli prostě otevřít dveře.
Takže přišli zpátky do vstupní haly Centra.
Kazdopádně se nám všem třem zúčastněným mihly hlavou jakési myšlenky.......duše se radovala!!!
Poskakuje a tančí – ještě pořád – z radosti, že se zase jednou tři užaslé rozumy, které se zase jednou docela málo – nebo i trochu víc -  přiblížily „většímu Životu“.
Zcela určitě se neptaly jen :“Jak jen otevřel Guruji to auto?!“ …...nebo třeba také: “Jak já teď přestanu kouřit?!“......a možná i: „Co si teď mám vlastně počít s touto velkou zkušeností, zabalenou do tak drobné události?!“

Guruji jednou řekl: „Mistr ti může dát v nejmenší kapce VŠECHNO." Nyní je na nás, kolik si z této kapky vezmeme. Jak se  říká v tom pořekadle.... ´To, co podědíš od tvých otců, to si vydobij, abys to mohl vlastnit.´ Nebo jinými slovy:
Co ti tvůj Mistr dá, do toho se hluboce ponoř, abys z toho měl maximální užitek, nejen pro tebe samotného, nýbrž pro celý svět! Naše duše touží po opravdové, nespoutaně prožívané, nejsrdečnější radosti.
Díky Guruji díky!

Guruji přišel sem na Zemi, aby otevřel naše srdce a někdy dokonce auta – když je to nutné. :-)
Ale co řekl Guruji otci: Bude tě to hodně stát, když to auto otevřu. Musíš přestat kouřit. Tedy: Když to stojí tolik k otevření auta, co nás to může stát otevřít dveře našeho srdce??!! To stojí mnohem víc. Stojí to naše Ego a všechno, co to obsahuje.

Jsi na to připraven? Mistr není pouhým Mistrem zašifrování poselství, ale i otevírání všech zámků na všech rovinách a ve všech realitách.
Prosíme vyslyš volání našich srdcí a pošli nám všechnu Tvou Milost, milovaný Mistře. Neposlouchej naše ego, které z Tebe má strach. 
Díky z celého srdce a z celé duše, milovaný Gurudevo Sri Swami Vishwanando.

Vděčně,
Muktaananda

(děkujeme ze srdce Umaji za krásný překlad z němčiny)

Žádné komentáře: