úterý 20. ledna 2015

Daršan a koncert v Tokiu.

Sri Swami Vishwananda měl v pátek daršan v Tokiu.


Kromě toho, že zde muzikanti Bhakti Marga Bhajan Bandu měli koncert,  dával Guruji v Japonsku Jeho první daršan.

Swamini Vishwadayamati při úvodní řeči


Muzikanti čekající v zákulisí  na koncert







Zde je výňatek ze Swamiho promluvy:

Tato Láska je to kým jsme. Existuje pouze On. Musíme tuto Lásku realizovat.
Každý miluje. Cítíte to, když se čerstvě zamilujete, ne? Co se stane pak? Začátek je velmi krásný a pak? Láska se promění, ne? Občas může být větší, silnější, ale bohužel, velmi často se zmenšuje. To je proč říkáme "zamilovat se" /v angličtině doslova spadnout do lásky/! Zatímco v duchovnosti říkáme že "v lásce stoupáme", protože to není láska, která je založena na vnějším. Není to láska, která je založena na zabezpečení nebo "Miluji tě či líbíš se mi kvůli něčemu." Ne. Najděte tuto Lásku uvnitř sebe! To je podstata toho kým jsme. To je vaše přirozenost. Přirozeností lidských bytostí je milovat.
Stejně jako přirozeností ohně je teplo. Přirozeností vody je chlad. Přirozeností lidské bytosti je milovat. Stát se láskou! Člověk může říci, že je to velmi těžké, ale ve skutečnosti ne, není to těžké. Když něco doopravdy chcete, jaké v tom mohou být obtížnosti? Když něco opravdu chcete, co uděláte? Uděláte cokoli, abyste to získali, není to tak? Mám pravdu? Uděláte cokoli. Stejně tak pro tuto věčnou Lásku, kterou stále nosíte, víte, musíte zkoušet udělat to nejlepší, abyste ji probudili. Musíte  zkoušet to nejlepší ve vás, abyste se jí stali! Pak můžete skutečně říci že "milujete". Jinak jste jen v nějaké lidské bytosti, která prochází život za životem, z jednoho těla do jiného. Co dosáhnete? Nic! Procházíte stejnými cykly zrození a smrti, zrození a smrti, zrození a smrti.

Při realizaci této Lásky ve vás, se probudí ve vašem srdci oddanost. Oddanost Pánu, víte. A když máte tuto Lásku  a oddanost, On za vámi poběží. Stejně tak, předtím jsem mluvil o Mirabai, ne? Ona měla velkou oddanost k Pánovi. Kdykoli chtěla zpívat, byl Pán přítomen. A ovšem, když to mohou dokázat svatí, slouží jako příklad. Potřebujete to jen upřímně chtít. Díky této upřímnosti se to manifestuje. Začne hořet ve vás, uvnitř vašeho srdce. A tato láska, když začne hořet uvnitř, i jen pouhé pomyšlení je velmi obtížné. I když to zní obtížně, zní jako velmi vzdálené, těžko k dosažení, člověk to musí zkoušet. To je důvodem proč říkám, že podstata toho kým jste je tato Láska,  a tak, díky této Lásce, vás On učinil lidskými bytostmi.

Nejprve musíte realizovat své lidství. V opačném případě to převezme žárlivost, pýcha, ego, nenávist. Takže, když to převezmou, můžete někoho nazývat lidskou bytostí? Toto jsou zvířecí vlastnosti, nízké vlastnosti. Takže člověk se nemůže nazývat lidskou bytostí pokud je má - hněv, žárlivost, nenávist. Abyste se mohli nazývat lidskou bytostí, musíte mít tuto Lásku. To je proč se Božství neustále připomíná, víte, že je důležité milovat.
Víte, je důležité zapomenout na starosti, nemeditovat na to. Meditujte na to, co je nejdůležitější. Protože, když se usadíte kvůli vaší sádhaně, vašemu duchovnímu cvičení, musíte vnímat Pána uvnitř vašeho srdce. Pak pouze vy můžete dosáhnout Jeho, dosáhnout Jeho milosti, protože  s milostí je možné vše. I věci, které jsou v tomto světě nemožné, díky této Božské milosti se stanou jednoduchými. Takže, základní věcí je realizovat tuto Lásku ve vás. Pak uvidíte, ucítíte, že On je s vámi neustále. Nikdy nejste sami!
Takže, 
Jai Gurudev!


Žádné komentáře: