sobota 3. ledna 2015

Symbolika nového loga Bhakti Margy.


Bílý kůň:

Bílý kůň je symbolem transformace a nových začátků. To znamená návrat ze tmy na světlo, cestu z našich myslích do našich srdcí.

Pravděpodobně nejslavnější použití bílého koně pochází z hinduistických Šáster /pozn.: svatých Písem/, které tvrdí, že Kalki, desátý avatár Maha Vishnua, přijede na bílém koni, přinášejíc s sebou nový úsvit a konec věku Kali Yugy. To je přesně důvodem, proč transformace a vývoj, které si Sri Swami Vishwananda  a Bhakti Marga přeje pro tento svět, se tomuto přání přizpůsobily, prostřednictvím tohoto nového loga.
Staré logo sloužilo k našemu sjednocení. Věříme, že nové bude sloužit k tomu, aby nás popohánělo kupředu, jako jednu velkou rodinu, směrem k Božské lásce.

Jednotlivé části loga:

Stejně jako dříve zmíněného bílého koně, obsahuje nové logo Bhakti Margy i několik dalších pozoruhodných prvků. 
Přidali jsme nyní také do vnitřní části loga Maha Mantru Bhakti Margy a Sri Sampraday /pozn.: linie do které se hlásíme/ - Om Namo Narayana. Božské jméno je největším a nejsilnějším darem, který nám byl v tomto věku poskytnut  pro naši duchovní spásu. Máme-li skutečně být na scéně v nové době, chceme tedy ukázat, jakým způsobem toto bude vykonáno, skrze neustálý, láskyplný zpěv Božích jmen.

Na vnějších okvětních lístcích loga nyní můžete najít celou řadu log a symbolů, z nichž každý představuje jiný aspekt Bhakti Margy.

Například zde najdete loga Atma Kriya Yogy, OM Healingu, Simply Meditation a Mantra Projektu, protože jsou hlavními metodami a postupy, které byly Swamijim dány během tohoto prvního desetiletí Bhakti Margy. 
Najdete zde také symboly meditace a modlitby, symbolizující náš způsob života, duchovní cestu, po které jsme se rozhodli jít, pod vedením našeho Satgurua. Symboly světových náboženství, dříve používané ve středu starého loga, jsou nyní k dispozici na vnějších okvětních lístcích. Bhakti Marga bude vždy představovat jednotou náboženství a nové logo bude i nadále tento postoj podporovat. 
Zbývajících pět lístků, v horní části loga, sestáví z Bhakti Marga Tilaku, Shanky a Chakry /pozn.:  lastury a disku/ Pána Narayany, a jeho věčných oddaných bhaktů a služebníků, Garudy a Hanumana. Ty slouží jako symboly naší Guru Parampary (linie), zdaleka nejdůležitějších prvků Bhakti Margy. Pouze prostřednictvím uctívání Gurua jsme vždy schopni v našich cílech uspět. Tyto symboly budou pro nadcházející generace sloužit jako připomínka tohoto.

V neposlední řadě bílý kůň vystupuje z lotosu.

Lotos je široce používaným symbolem duchovnosti, z dobrého důvodu. Roste v bažinách a bahnitých oblastech, a přesto rozkvétá do krásné a čisté květiny. To je skutečně ten samý boj, kterému čelíme. Žijeme ve světě iluzí a temnoty, a naším jediným přáním je vystoupat do světla Boží lásky.  
Bhakti Marga bude zážit skrz, jako lotos uprostřed světové temnoty. Sri Swami Vishwananda tu vždy bude, aby nás držel na této cestě za ruce, ale první krok musí příjít z naší strany.  

Spojme se za ruce jako jedna obnovená rodina a průvodce v tomto novém věku Lásky, společně jako jeden, pod věčným vedením našeho milovaného Satgurua, Sri Swamiho Vishwanandy.

Žádné komentáře: