čtvrtek 4. září 2014

Máme paví dorost.

Letos v létě nebyli naši pávi nečinní - kohouti se předvedli ze své nejlepší stránky a okouzlovali nejen slepice. Potěšili mnoho návštěvníků, a po nějaké době pózovali skutečně profesionálně i pro bezpočet fotografií.


Ve večerním slunci.

Začátkem léta snesly tři slepice vejce a začaly sedět, ale postupně byla všechna vejce odtažena přes noc kunou nebo liškou a příští ráno běhaly slepice nervózně kolem, hledajíc své hnízdo.

Byla tu kuna...

Na druhý pokus, nějaký čas před Krišna Retreatem, začaly dvě paví slepice sedět na dvou snůškách, po pěti vejcích. Jedno hnízdo bylo hned u vchodu, uprostřed záhonu, a další pod schody do velké daršanové haly. Zde stále na svých vejcích seděly, den co den, po dobu 28 dnů.

Pyšná paví máma se svými čerstvě vylíhnutými kuřaty.

První den Krišna Retreatu se vylíhla první kuřata. Slepice a její vejce přečkala čtyři týdny chovu bez úhony a všech pět kuřat bylo v pořádku. Můžete si všimnout podle peří, že prvních pět mláďata je asi 5 chlapců (říkáme jim "pět Pánduovců" :-)).

Pět Pánduovců kráčí… 

Protože Swamiji řekl, že mám být opatrná a nechat je tři měsíce ve výběhu, mám slepici s maličkými přímo v naší malé voliéře. Do té doby nechám celé hejno brzy ráno jít ven a večer se vrátí sami, protože tam bude chutné krmení. Pak jsou přes noc zamčena. 

Všech 10 kuřat.
Toto je 5 zvídavých kuřat.

Kuřata od druhé slepice (poblíž daršanové haly) se vylíhla třináctý den Krišna Retreatu, a tak dva týdny poslouchala Swamijiho přednášky, a říká se, že to mělo na ně vliv ;-).

"Rišiové"

Takže teď máme hrdé stádo 10 pavích kuřat, k potěše jedněch - zatímco druzí se obávají o zelí v zahradě a klidný spánek na jaře příštího roku ;-).



Zvědaví pávi během Krišna Retreatu

Během Krišna Retreatu vyšel Swami Vishwananda na terasu, kde čas od času někteří dospělí zvědaví pávi seděli, opalujíc se a poslouchajíc kurz. Řekl: „Tak moc je miluji! Nechci, aby jsme dali jakékoli pávy pryč!"

Zde je pár fotografií z prvního výletu kuřat...
(díky za foto Isoldě)




(Děkujeme Drishti za krásný článek.)

Žádné komentáře: