čtvrtek 18. září 2014

Dharmanandovo výročí.


Drishti píše... 
Před rokem od nás odešel Dharmananda.../pozn.: konkrétně 14. září/ 
Již v neděli, cestou zpět z našeho výletu do jižní Francie jsme na něj hodně vzpomínali a zpívali jeho písně. V pondělí jsme šli společně ke hrobu a zavzpomínali na našeho bratra Dharmanandu i tam, společně se Swamim Vishwanandou. Hovořili jsme o něm tak, jak si ho pamatujeme, o jeho krásných vlastnostech, vyprávěli drobné zážitky s ním. Bylo to dojemné. 




Sri Swami Vishwananda měl na místě krátký proslov, z kterého část přinášíme: 

"...měl milost zpívat Bohu! Našel způsob, jak Bohu sloužit. Nemusel na to být starý. Když přijde čas, odejdete. Dnes slavíme výročí Dharmanandova narození v nebi. Každý tam jednoho dne dojde. Nikdo se tomu nevyhne. 
...
přijde znovu, se skvělými vlastnostmi - možná budete s ním/ rozpoznáte ho, nebude to tak těžké. 
 ...
přenesete si své vlastnostmi z jednoho života do dalšího. On je příkladem, ve své pokoře a skromnosti, takový jaký byl, pro každého z vás. Mohl namísto toho být pyšným a arogantním. Jeho porozumění lidem, jeho laskavost s každým, ho činila respektovaným a chápaným takový jaký byl. 
 ...
každý rok si 14. září budeme připomínat jako "Den Dharmanandy", připomínat si jeho úžasné vlastností."

-----


Na Dharmanandu a jeho krásné vlastnosti a velké kamarádství, které projevoval i zde, kdykoli přijel do Čech, jsme zavzpomínali také při úterním zpívání v Karlovce, kde zazněly i některé jeho autorské skladby, v podání Yadhavy... fotografie naleznete na facebooku.

Žádné komentáře: