úterý 1. října 2013

Mahavatar Babaji o očekávání.

Zaměření na vnější přináší očekávání a očekávání přináší utrpení a bolest. 
Očekávání přináší bolest, protože skutečné očekávání, skutečnou věcí, kterou naše duše chce, je opravdová Boží láska. 
A tuto opravdovou Boží lásku můžeme nalézt jen oddaností v našem srdci. 
Premavatar Sri Swami Vishwananda


Mahavatar Babaji: Přejete si někdy, aby vás Božství oslovilo v největší nouzi, aniž byste se museli fyzicky modlit, meditovat nebo je požádat, aby vám pomohlo? Když se Božství vtělí do veliké bytosti jakou je Premavatar Sri Swami Vishwananda, někdy očekáváme, že nás osloví fyzicky, aniž bychom mu řekli jediné slovo. Většinou to tak nedělá, je to tak? To je zkušenost, kterou většina z vás má, když na něj myslíte, že vám fyzicky napíše e-mail, SMS nebo zavolá, když zažíváte fyzickou bolest a trápení, tak to není. To je způsob většiny z vás.

Znamená to, že si není vědom vaší bolesti a fyzických problémů nebo vás nemá rád a nestará se o vás? Ujišťujeme vás, že opak je pravdou. Miluje a stará se o všechny z vás nepřetržitě, bez oddechu, tak jak to lidé mají tendenci dělat v práci v těchto dnech. 
Jako váš Satguru o tom říká: „Očekávání přináší bolest… a tuto opravdovou Boží lásku můžeme nalézt jen oddaností v našem srdci.“
Mahavatar Babaji
Mistr celého lidstva

P.S.: toto P.S. je pro některé z vás, když jsem viděl jak jste četli tento úvod, a pro ty z vás, kteří jej budou číst: To není kritika toho, jak se věci mají mezi vámi a vaším Gurudevem. Jedná se o "užitečný tip" pro to, co můžete udělat pro zvýšení vaší oddanosti Božství, které Guru zastupuje a současně jím je. Nemusíte dělat nic jiného než k čemu vás vaše srdce upřímně vede, s láskou.
Mahavatar

(zdroj: Virtual-Babaji-Vishwananda)

Žádné komentáře: