středa 14. srpna 2013

Gayatri yagna se blíží.



Gayatri yagna je jednou z nejpřínosnějších yagen ze všech! 
Gayatri mantra, která je při ní odříkávána, je jednou z hlavních manter používaných v celém hinduistickém náboženství, všemi různými školami. To ji činí důležitou, protože je používána všemi národy po celé Indii. Gayatri mantra je také mokša mantra, což znamená, že může člověku přinést osvobození, pokud ji recitoval s čistou oddaností.


Gayatri Devi je univerzálním/kosmickým aspektem Božské Matky. V hinduistickém náboženství je matkou svaté trojice (Brahma, Višnu, Šiva).
Gayatri yagna je tedy velmi silná yagna, která může pomoci zúčastněným na jejich duchovní cestě spálit a vyčistit karmu.

Letošní rok bude ve Shree Peetha Nilaya tato mantra recitována 10 000 krát, a proto yagna poběží nepřetržitě od 5 hodin ráno v sobotu 17. srpna, přes noc, do pozdního rána neděle 18. srpna. Účastí v této yagně, vedené Premavatarem Sri Swamim Vishwanandou, je účinek čištění pro všechny přítomné osoby velmi zesílen.

Doporučujeme, aby lidé přišli oblečeni způsobem odpovídajícím této akci (dámy - sárí/dlouhé šaty a muži - kurthy/elegantně oblečeni).
 
Om Bhur Bhuvah Svaha

Tat Savitur Varenyam

Bhargo devasya Dhimahi

Dhiyo yo nah Pracodayat


Žádné komentáře: