středa 23. května 2012

Ta chvíle je mezi vámi a Bohem…

Často slyšíme lidi ptát se „Kdo je Bůh?". Zeptám se vás teď „Kdo je Bůh?". Ano, to je pravda, dokud ho nepoznáte, nemůžete odpovědět. Bůh je Láska, ale kolik jich si tuto lásku uvědomuje? Ke kterému náboženství Bůh skutečně patří? Je Bůh křesťan? Je Bůh hinduista? Je muslim? Je buddhista? Ke kterému náboženství Bůh skutečně patří? K Lásce... Kamkoli půjdete, uvidíte, že je jen jeden Bůh a On je láska v každém srdci, ale jak si tuto lásku uvědomit? Jsme tolik zaměstnáni tímto materiálním světem, že jsme zapomněli na Božskou lásku. Hledáme tuto lásku ve vnějším světě. Hledáme tuto lásku v ostatních lidech. Snažíme se hledat tuto lásku cestováním po celém světě, ale zapomínáme, že nemáme cestovat vně, že nemáme zkoušet hledat tuto lásku v ostatních lidech, ale máme ji najít sami v sobě.

Tato Božská láska, která sídlí hluboko ve vašem srdci, je jako zlato. A když naleznete zlato v přírodě, obsahuje všechnu tu špínu. Oboje, zlato i diamanty v přírodě jsou plné nečistot. Chcete-li získat krásný šperk, krásný kámen ze surových diamantů, co uděláte? Vyleštíte je. To samé se zlatem: aby jste získali ryzí zlato, musíte ho očistit, odstranit z něj všechny nečistoty. Stejné je to s člověkem. Dokud jste uvízli v paměti a nevyčistili mysl, tato láska nebude nikdy zářit. Nikdy nedosáhnete této lásky. I když si myslíte, že to víte protože jste si o tom přečetli, nebo vám o tom někdo řekl, nebo to řekl Svámí; ale pokud nechcete očistit svou mysl, pokud se nechcete očistit, bude obtížné si tuto lásku uvědomit. A jak očistit mysl? Nejjednodušší způsob jak očistit mysl je zpívat, zpívat nepřetržitě jméno Boha.

Zpívali jste mahamantru: Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare, Hare Krišna Hare Krišna, Krišna Krišna Hare Hare. Říká se, že právě zpíváním této mantry je možné dosáhnout osvobození, ale člověk to musí zpívat s vírou. Pouhý zpěv sám o sobě nepomůže, ale zpívání srdcem ano.

Když se zaměříte dovnitř, když se soustředíte, když se modlíte, když zpíváte jméno Boha, ta chvíle je mezi vámi a Bohem…

Žádné komentáře: