čtvrtek 17. května 2012

Spiritualita začíná když končí náboženství...

Víte, říká se že: "Spiritualita (duchovnost) začíná když končí náboženství". Skutečná duchovnost je v každém z vás, v srdci každého z vás, ať už tomu věříte nebo ne, je tam. Bůh je ve vás neustále přítomen .

Ale jeho dosažení, to je na každém z vás, osobní cesta každého z vás. Poznat Boha bez formy, Boha bez jména, věčnost - uvědomit si že jste, že vy všichni jste jeho součástí. To je cílem člověka.
Otevřete své srdce! Milujte, Milujte bezpodmínečně! Milujte bez omezení! Milujte aniž cokoli očekáváte!
Uvědomte si že tato láska neustále plyne, čím víc dáte, tím víc dostanete. Dávejte kvůli samotnému dávání. To je proč jste tady. Nepřijímejte nic, neberte si od nikoho nic. Protože jaká je odlišnost mezi mnou a vámi? Žádná. Ale jeden rozdíl je : Já si to uvědomuji a vy si to neuvědomujete. Můžete ale dosáhnout také stejné úrovně. Musíte být neustále v lásce.
Víte jak je to krásné? Jistě to znáte... Každý z vás se zamiloval, ne? Ne? (Publikum se směje). Nikdo z vás mi ale neodpověděl. Zamilovali jste se doopravdy? (Publikum: "Ano, ale bylo to hrozné” ... smích). Ano, vidíte, dokud bude láska s očekáváním, bude to vždy hrozné. Ale když milujete, když si uvědomíte že jste zdrojem lásky, není to tak hrozné. Je to nejradostnější věc, nejkrásnější věc. Přesto, láska je jen slovo které vám říkám. Je na každém z vás to zažít jako malé dítě.
Kdyby malé dítě vešlo do této místnosti, prostě by prožívalo lásku, nestaralo by se o nic kolem...

Žádné komentáře: