pátek 18. května 2012

Spiritualita začíná když končí náboženství... (pokračování)

Nyní o naší mysli... Přemýšlíme dříve než jednáme. Neustále přemýšlíme. Myslíme si, že pokud bychom dali lásku, budeme cítit bolest. Nicméně jak vidíte, v mysli už vytváříte bolest, vytváříte pocit zkázy, takže nedáváte lásku jako první.
Učiňte konečným cílem vašeho života Božskou lásku, a odevzdejte se tomu.
Víte, co Bůh od vás chce?
Aby jste mu odevzdali vaši mysl, trvale. Odevzdejte svoji mysl k lotosovým nohám Boha, k nohám svého Gurua, k nohám jakéhokoliv Božského Mistra. A osvoboďte se.
Osvoboďte se od mysli, osvoboďte se od všech neštěstí která jste vytvořili. Tím že osvobodíte vaši mysl, objevíte Božství všude, v každém aspektu, v každé maličkosti. Dokonce i oblečení které nosíte je božské. Každý atom je božský. Podíváte-li se na svět božskýma očima, zjistíte, že to je jen vyzařované Božské světlo, které svítí skrze vše. Ale dokud nedojdete tohoto poznání, stále to zkoušejte. Nikdy neztrácejte naději. V okamžiku kdy ztratíte naději, ztratíte všechno. V okamžiku kdy řeknete: "Ne, nemohu to udělat, tohle nemohu udělat", nebudete schopni to udělat. Vyzvěte svůj strach! Neustále si připomínejte že jste součástí Boha.
Jste v jeho božských rukou a On vás nikdy neopustí. Nikdy! Bude vždy blízko vás, ještě blíže než dech, než vzduch který vdechujete.
Pokuste se trochu si představit prostřednictvím mysli jak blízko Bůh je. Je to těžké, ne? Mysl vám nikdy nedovolí představit si to, mysl to nikdy nedovolí.
Teprve když začnete přemýšlet prostřednictvím srdce - pak můžete zcela realizovat Božství.

Žádné komentáře: