neděle 6. května 2012

Meditace se Swamim

Rád bych s vámi zkusil malou meditaci. Tato meditace není skutečnou meditací, ale můžete se, kdekoli sedíte, prostě zkusit zaměřit dovnitř sebe. Tak, co budeme dělat - budeme zpívat Om Namo Narayanaya

Víte, tato mantra je velmi silná mantra. Odříkáváním této mantry člověk dosáhne zklidnění mysli. Mysl se zklidní, a tím ustoupí všechny starosti, odstraní se všechny bolesti. A také vás to hodně obohatí. Nepečuje pouze o váš duševní pokrok. Pomáhá vám také postupovat věcně, protože vím, že ne každý se rád zaměřuje pouze na duchovní cestu, víte, někteří také mají rádi materiální cestu; obojí je důležité. Také to máte rádi ? Tak se nestyďte. Odříkávejte Om Namo Narayanaya. Co uděláme teď ? Budeme nahlas odříkávat Om Namo Narayanaya. Pokud stojíte, nemusíte si sedat - jen stůjte a dělejte to ! Tak odříkávejte Om Namo Narayanaya.

Zavřete oči a představte si lotosový květ ve svém třetím oku. Řekněte to nahlas a pak to zašeptáme. Ano, tak, říkejte to jen minutu. Za třetí půjdeme do úplného ticha, ale budeme poslouchat zvuk Om Namo Narayanaya uvnitř vás. Tak, poprvé je to nahlas a podruhé šeptem. Nejdříve řeknu „odříkávejte nahlas“, pak za chvíli řeknu „šeptem“, a vy pocítíte vibrace uvnitř vás. Při šeptání pocítíte každou část uvnitř vás vibrovat. A pak, když řeknu “ticho“, všichni najednou zastavíte a půjdete dovnitř sebe. Uslyšíte zvuk který jsme vydávali, uslyšíte ho v sobě. Nevydáváte žádné zvuky, ale vaše mysl je zaměřena stále na lotos. Co se tedy stane je, že si vizualizujete lotos, uzavřený lotos. Když odříkáváte nahlas, tak lotos je stále zavřený. Když šeptáte, tak lotos se otevírá, úplně otevírá, jako tato krásná květina tady (Swami ukazuje...). A když jste v tichosti, uvidíte kosmický OM uvnitř lotosu nebo uvidíte nohy Pána uvnitř lotosu, nohy Narayany uvnitř lotosu. Odříkáváme Om Namo Narayanaya tímto způsobem.

Jste připraveni ? Představte si uzavřený lotosový květ ve svém třetím oku a říkejte nahlas Om Namo Narayanaya. Šeptejte Om Namo Narayanaya a pozorujte lotos plně otevřený. Ticho. Podívejte se na kosmický OM nebo na nohy Narayany v otevřeném lotosu. Nyní pomalu otevřete oči. Ale zůstaňte stále v klidu. Prostě otevřete oči, ale s otevřenýma očima si užívejte klid.

Když praktikujete tuto meditaci 15 minut: 5 minut odříkávání nahlas, 5 minut šeptání a 5 minut v tichosti, získáte klid. Smyslem odříkávání je kontrolovat vaší mysl a učinit vaší mysl pozitivní. Šepot je vibrace kosmické energie uvnitř vašeho těla. A ticho znamená dosažení vnitřního klidu, kde se projevuje Božství ve vás.
Je to jen 15 minut…

Žádné komentáře: