sobota 19. května 2012

Obdivuhodný příběh o společné práci Mahavatara Babajiho a Swamiho Vishwanandy v Indii.

Na blogu Virtual-Babaji-Vishwananda byla uveřejněna 11. května (před pár dny) mandala. Autorem mandaly je Thomas (Tomáš) z České republiky, který nyní žije v Americe. Ze čtyř mandal, které Swamini Vishwalakshmianandama, autorka blogu, obdržela od Thomasovy matky, Swamini cítila, že má sdílet se čtenáři právě tuto mandalu (viz. níže a http://www.virtual-babaji-vishwananda.blogspot.com/2012/05/chanting-divine-name-of-lakshmi.html), neboť podle svých slov vnímala přítomnost Maha Lakšmí, když uviděla slony a čakry zobrazené na této mandale v lidské páteři.
Byla to však jen část mnohem většího obrazu, který Mahavatar Babaji a Swami Vishwananda rozehráli o několik dní později se třemi lidmi v Joshimathu v Indii…

Thomas a jeho společník cestují nyní několik týdnů po celé Indii. Před týdnem byli v Badrinathu, duchovně velmi silném místě, s velkým a starobylým chrámem Pána Višnu. Protéká tudy jedna z indických svatých řek, Alakananda. Říká se, že Mahavatar Babaji má „éterický“ ašrám u Badrinathu, a v hinduistické literatuře se můžete dočíst, že někteří požehnaní lidé se během doby měli možnost setkat s Mahavatarem Babajim právě v Badrinathu.
Na svých cestách po Indii, Thomas a jeho společník zůstali, stejně jako mnoho lidí na poutích do Badrinathu, dva dny v městečku Joshimath. V Joshimathu je jeden ze čtyř hlavních mathas (hinduistických klášterů) založených Adi Shankarou, ostatní jsou Shringen, Puri a Dwarka. Vedou ho Shankaracharyové, podle tradice stanovené Adi Shankarou. Adi Shankara založil i Jyotrimath chrám v Joshimathu.
Po svém pobytu v Badrinathu, Thomas a jeho společník poslechli vnitřní nutkání vrátit se zpět do Joshimathu, ačkoli cestovali zpět k vysokému pohoří Himaláje směrem k Rishikeshi.

Thomas hovořil se svou matkou v Americe o tom, že by byl rád zasvěcen do Atma Kriya Jógy od učitelů Swamiho Vishwanandy, buď v jeho ašrámu ve Springenu v Německu, a nebo od jednoho z učitelů Atma Kriya Jógy v České republice, jeho vlasti, i když v současné době žije v USA.
Nicméně, Swami Vishwananda a Mahavatar Babaji měli pro Thomase a jistého učitele Atma Kriya Jógy úplně jiné plány v Indii...

Když Thomas dospěl podruhé do Joshimathu, čekali hodiny se svým společníkem na majitele hotelu, do kterého se chtěli vrátit, aby se mohli zaregistrovat na pokoj. Po hodinách čekání se rozhodli najít jiný hotel. Když se Thomas a jeho společník zapsali do tohoto náhodně vybraného hotelu, shledali, bylo jim řečeno, že se zde již dříve zapsala dívka z České republiky. Tato dívka později prošla halou, Thomas, jeho společník a ona – Bhagesri, se představili a zjistili, že je spojuje to, že jak Thomas, tak i ona, jsou oba občany České republiky. Thomas zjistil, že Bhagesri je žákem Swamiho Vishwanandy, že má zasvěcení jako učitel Atma Kriya Jógy, a že Swami Vishwananda je jejím Guruem.
Poté, co uslyšela, že si Thomas přál zúčastnit se kurzu Atma Kriya Jógy Swamiho Vishwanandy až se vrátí z Indie, řekla mu, že ona je jedním ze tří učitelů Atma Kriya Jógy v České republice, které Swami zasvětil. Další dva učitelé jsou Jagadishen a Yadhava. Také mu řekla, že ráno před jejich setkáním četla blog Virtual-Babaji-Vishwananda a viděla Thomasovu „sloní“ mandalu a pomyslela si: „Chtěla bych malíře této mandaly vidět“. Než se to vše stalo, Mahavatar sdělil Bhagesri, že se setká s někým, komu pomůže tím, že ho začne učit a zasvětí do Atma Kriya Jógy a Mahavatar bude této osobě (osobám) dávat Atma Kriya Jógu skrze ní!

Thomasova matka, Eva, napsala k tomuto příběhu: Jaké je to opět požehnání! Je to mistrovské dílo Mahavatara Babajiho. Pokorně jsem žádala Mahavatara o ochranu a seslání Thomasovi a jeho společníkovi někoho, kdo by jim pomohl s jejich duchovní praxí-sadhanou. Cítila jsem, že by se něco mohlo stát, ale nikdy by mne nenapadlo, že by Mahavatar odpověděl v tomto VELKÉM STYLU! Jsem velmi, velmi pokorná!

(Děkujeme Swamini Vishwalakshmianandamě za laskavé svolení uveřejnit tento nádherný a takřka neuvěřitelný příběh…)

Žádné komentáře: