čtvrtek 19. května 2011

Sárí - Pojďme se naučit krásně se obléct k vyjímečným příležitostem.

Jednou mě mezi účastníky duchovní akce zaujala usměvavá krásně oblečená žena. Působila velice slavnostně, žensky ale přesto příjemně nenuceně. O přestávce jsme se potkaly na chodbě a já jsem jí pochválila, jak jí to moc sluší a jak krásně září. Odpověděla s úsměvem: „Už jsem se naučila oblékat se k oslavě Boha.“ :-) ...A já jsem si uvědomila, že někdy míváme krásnou příležitost udělat to samé, okrášlit naši radost, vděčnost a lásku i kouskem oděvu.
Při různých slavnostních příležitostech, daršanech či výpravách do ašrámu častokrát zahlédneme na přítomných dámách i tradiční indický oděv, který i Swámí vidí velmi rád, sárí.
Sárí je výjimečným a fascinujícím kouskem látky už jen proto, že skýtá tolik různých možností úvazů. I s jediným sárím můžete být pokaždé jiná. Sárí jsou krásná, nosí se už po tisíciletí a sluší snad každé ženě. Dělají ji ještě více ženou :-) a k mnohým obřadům a slavnostem se asi nemůžete zamotat do ničeho lepšího :-). Navíc je to ale POCIT, být omotán několika metry často nádherného uměleckého díla :-) ! ....Když se tedy to omotání zdaří....:-)
Ač umění obléci si sárí není až tak složité, může se hodit rada, znalost nějaké vychytávky, možnost porovnání jak se chová ten či onen materiál..., či jen příležitost vyzkoušet si, jak byste se v sárí cítila a jak by „slušelo“ třeba přímo vám.
Moc ráda vám zkusím poradit a pomoci v tom, jak na něj. Můžete si vyzkoušet různé druhy úvazů, okouknout, který je ten „váš“...a naučit se poradit si se svým sárím sama.
Kdo sárí nemá, tomu půjčíme :-), kdo má doma sárí vezměte je s sebou, ať je co půjčovat :-)))

Setkání se bude konat 31.5. v úterý od 17:30 v prostoru Jeskyně na Vyšehradě ( Od metra C – Vyšehrad jděte vlevo kolem Kongresového centra, pak přes pěší lávku a asi po dvaceti metrech je budova s realitní kanceláří. Do prostoru Jeskyně se dostanete přilehlými vrátky po schůdcích dolů:-))....Je možné, že zbyde-li čas, trochu si i zazpíváme, zamantrujeme....Prostor je omezený, tak prosím napiště, že se chystáte přijít, ať víme :-))) email: tosnarovaiva@centrum.cz .Těším se na vás. Iva - Swarupini

Žádné komentáře: