sobota 7. května 2011

Africký projekt - vegetariánská strava


Nedávno vařil tým kuchařů celých deset dnů velmi chutnou vegetariánskou stravu na mezinárodní konferenci vědců a vedoucích univerzit z Ugandy, Nigerie, Ghany a Keni.

Jedním z hlavních cílů je rozšířit vegetariánský, rostlinné proteiny obsahující způsob stravování, mezi chudé obyvatele Afriky, kde jsme byli požádani, abychom po deset dnů vařili vyvážené vegetariánské menu. „Support Africa (Pomoc Africe)“ je mezinárodní nadace, která je podporována evropským parlamentem a již podpořila několik lékařských sanatorií a sociálních projektů v Africe.

Bylo to velmi úspěšné setkání, jak zmínil prof. Pfeiffer na konci konference, jelikož bylo nalezeno mnoho původních, volně žijících rostlin s vysokým obsahem proteinu. Nakonec vědci vytvořili 5-ti letý program, který začíná shromažďováním a pěstováním nejlepších semen pro větší zemědělské projekty, založené pouze na přírodních postupech.

Děkujeme Swamijimu a týmu kuchyně, že přispěli k tomu, aby se to stalo!

Dakshini

Informace o projektu:

Konference pro rozvoj ne-živočišných proteinů v Sub-Saharské Africe

Výzkumný Institut pro Studie v Sub-Saharské Africe, NADACE PRO PODPORU AFRIKY, Nassau, Duben 4-15, 2011

Cíl:

Podvýživa, způsobená nedostatkem bílkovin, je častým zdrojem nemocí a nedostatku v Sub-Saharské Africe. Protože se očekává další populační exploze, Afričané nebudou mít v budoucnosti dostatek živočišných proteinů. To vše bude ještě těžší díky nadcházejícím klimatickým změnám.

Vědci z afrických univerzit se v této oblasti zavázali k nezávislému rozsáhlému výzkumu, ve spolupráci s Výzkumným Institutem pro Sub-Saharské Studie. Nyní by si rádi vyměnili své poznatky na přípravné konferenci a připravovaných akcích pro budoucí výzkum ne-živočišných proteinů.

Známé a používané rostlinné bílkoviny, stejně jako neznámé volně rostoucí rostliny, musí být mezioborově prozkoumány a dále zemědělsky a geneticky rozvíjeny, stejně jako je třeba jejich kultivace a podpora nutričního využití a podpoření vytváření nových, ne-živočišných výrobků.

Nakonec, produkty obsahující ne-živočišné bílkoviny, musí být upraveny pro domácí využití a zemědělství. Rozvoj politických opatření pro zavedení a rozšíření ne-živočišných proteinů pro chudé obyvatelstvo a jejich produkce a marketing, to vše musí být podporováno.

Překlad: Alandini/Č.R.

Žádné komentáře: