neděle 14. října 2012

Vrcholí přípravy na Navaratri 2012.

Pro ty z vás, kteří se chystají na letošní festival Navaratri, přinášíme několik nejnovějších informací ze Shree Peetha Nilaya:


Zprávy z kuchyně...

Jai Gurudev drahá rodino,
jsme skutečně nadšeni a potěšeni, že opět budeme  s vámi všemi při letošním festivalu Navaratri, jistě bude naplněn láskou Božské matky a jejím požehnáním. Stejně jako v předešlých letech budeme  zde v Centru stolovat během festivalu bez cibule, česneku a soli, 8 dní a 8 nocí. To znamená, že mnoho „běžných“ potravin nebude dostupných, jako sýry, cornflakes atp. Neslaný chléb bude při jídle dostupný a pro ty kdo si chtějí nějaký zakoupit, bude obchod prodávat připravené balíčky.

Také bychom vás chtěli informovat, že vzhledem k tomu, že se připravujeme na znovuotevření, musí kuchyň dodržovat přísnější pravidla, což znamená, že
již není povolen přístup do kuchyně pro osobní potřeby. To zahrnuje veškeré soukromé vaření ​​a  soukromé skladování potravin, včetně vaření rodičů pro své děti. Rovněž žádáme, aby návštěvníci nechodili dolů do hlavní kuchyně pokud to není kvůli sévě neboť průchod také není povolen. 
Pro další informace prosím kontaktujte bhagyshri@bhaktimarga.org nebo recepci. 

Hodně lásky, vaše kuchyně.

--------------------------------

Prodloužení stanu...
 
V posledních dnech byl objednán a nainstalován doplněk ke stávajícímu stanu. Takže nyní je stan, vedle již existujících 20 metrů, prodloužen o dalších 15 metrů. To umožní při Navaratri umístit více lidí. A nejen to, tento rok je pronajat i generátor na topení při očekávaných maximálních denních teplotách kolem 10 °C a nočních 1
°
C. Stan byl také pokryt novým kobercem, který byl zakoupen nejen z estetických důvodů, ale proto, že starý již dosloužil. Právě probíhají dokončovací práce jako zdobení, zapojení elektrického vedení, ozvučení atd. 

Zimy se tedy nemusíte bát...
 -----------------------
Tilak...

Tento pátek proběhl v Bhajan Café ve Shree Peetha Nilaya pod vedením Mataji Deviky "tilak workshop", kde bylo ukázáno jak snadno a každý  sám, si zvládne namalovat na čelo pěkný tilak.
I vy to jistě zvládnete. Pro inspiraci a návod nahlédněte do článku uveřejněného zde na blogu v minulém roce. (klikněte zde ).


Swami Vishwananda o tilaku říká:
"
Řekl jsem lidem, kteří mne berou jako Gurua, aby nosili tilak když přijdou na daršan. Protože tilak není jen vnější znamení které si uděláte a tak budete krásní. Ne. Připomíná vám také vaši duchovní cestu. Připomíná vám to, co chcete."        


------------------------

A pro Ty, kteří si ještě nevšimli odkazu vpravo v úvodu našeho blogu, doplňujeme, že je možné jako již tradičně zakoupit los do Navaratri tomboly, která má  oproti minulým letům  mnohem více a vskutku nádherných výher.


Užijte si letošní Navaratri !

Žádné komentáře: