sobota 13. října 2012

Když zpíváte a chcete aby byl zvuk silnější, nechte ho vycházet z hloubky.

Když zpíváte Boží jméno, nechte ho vycházet z hloubky ve vás, ne pouze navenek. To je síla zvuku. Aby byl silnější, musí vycházet z hloubky…




To je důvod, proč když říkáte OM, nestačí  ho říci pouze v hrdle, pak v něm nebude žádná vibrace. Když zpíváte OM, zpívejte ho z hloubi vás, z mikrokosmu který máte uvnitř. To je to co se říká ve Védách. Mluví o mikrokosmu, který je hluboko v člověku, kde po celou dobu sídlí Božství. To je také důvod, proč když zpíváte, když chcete, aby zvuk byl silnější, nechte ho vycházet z hloubi vás a budete mít víc energie. Proto když řve lev, řve z hloubky. Nikdy nevidíte lva řvát tiše. Proto je králem zvířat. Řev lva je tak silný, že někdy se třese i Božství! Když se Narasimha Dev objevil na Zemi a zařval, dokonce i nebesa z toho dostala strach.


A stejné to je, pokud chcete probudit Božství, které spí ve vašem srdci - zavolejte jeho jméno. Samozřejmě, někdo řekne "Nepotřebujeme ve skutečnosti křičet abychom Ho přivolali", ale jemu se bude vaše volání líbit. Když sídlí níž, ve vašem srdci, vaše volání si užije. Proč zpíváme? Proč myslíte, že se lidé tak moc radují když zpívají? Zapomínají na vše. Proč je tomu tak? Je to proto, že když hodně zpíváme, mysl je méně aktivní. Jsme hlouběji v této božské energii, protože všechny vibrace jsou kosmickou energií. Existuje jedna technika zvaná Nada Jóga nebo Nada Kriya, která vysvětluje sílu zvuku. A uvidíte, že z vibrace OM se vynoří všechny zvuky a že vše je vibrace. Náš život sám je vibrace.

Sri Swami Vishwananda zpívá OM…

Žádné komentáře: