úterý 26. června 2012

Pilgrimage - Severní Indie , 7.část

Mail od Yamunashree z Indie:

Tato poutní cesta je s odstupem ta nejnáročnější, protože pouť Chardam vyžaduje ode všech účastníků opravdu to nezbytné: Obrovské výškové rozdíly, tomu odpovídající výkyvy teploty mezi 43 stupni v Rishikeshi a 8 stupni v Kedarnathu (v dešti)....tůry k posvátným pramenům (Yamunotri), kde člověk v úseku 5 km musí překonat výškový rozdíl 1000 m, do Gaumukhu vede cesta 36 km neustále podél kamenné pouště, s přenocováním ve stanech.

Mnozí z nás onemocněli na žaludek/střeva a bolesti hlavy... takže potom zvládlo jenom 12 účastníků těch 18 km v druhý den do Gaumukhu a vrátili se plni nádherných dojmů večer do campu....až na jednoho... který se už neobjevil.... Swami nás uklidnil a mínil, že přijde trochu později. Ale po soumraku a znalosti nebezpečí cesty (s přechody po kmenech stromů a říčních toků) jsme poslali dva hochy z naší indické skupiny aby ho s baterkami hledali. Dva z nich se vrátili bez úspěchu po dvou hodinách hledání. Potom jsme vytvořili větší pátrací skupinu, kterou jsme ale naštěstí mohli zase rychle zavolat zpátky: Účastník zašel příliš daleko, nenašel vstup do campu a byl zase přiveden v 11 hod v noci šťastně zpět jedním členem naší pracovní skupiny.

Kedarnath: 14 km výstup 1800 m....většinou na ponících (byla možná i helikoptéra), bohužel první den v dešti, ale později neskutečný výhled na horstvo a obloha bez obláčku.

Mezitím několikahodinové jízdy autobusem na tratích s četnými zatáčkami (nelze to nazvat silnicí) a vlastně jsou to jenom zatáčky.... které od nás vyžadují velkou výdrž. Pro 200 km jsme potřebovali 12 hodin ( s přestávkou na lehký oběd v 17 hod.)“

Teď je naše skupina ještě jednou v Rishikeshi – na závěr- a zítra se už zase všichni vrátí!

Žádné komentáře: