pondělí 18. června 2012

Pilgrimage - Severní Indie, 2. část

Naše poutní skupina vyrazila v posledních dnech do Himaláje.

Bohužel nemáme aktuální obrázky, ale přesto bychom vám rádi umožnili spoluúčast na této cestě.

Z Rishikeshe vedla cesta nejdříve 7 hodin autobusem do Barkotu, aby odtud účastníci mohli podniknout příštího rána horskou tůru do Yamunatri. Tady stéká voda z ledového jezera v ledovci, který se nachází mnohem výš a je pramenem řeky Yamuny (10 km dlouhá, ale ve výši 3200 m). Chrám v Yamunotri je jedním ze 4 ´Chota Char Dham Poutních míst v Indii a je zasvěcen Bohyni Yamuně.

Příští den poutníci jeli dál autobusem do Gangotri - se závěrečnou 4 km dlouhou pěší chůzí do Chirbasy. Tam přenocovali ve stanu (předem byla rezervovaná cestovní agentura, která se stará o transport spacáků a veg.potravin na oslích hřbetech a která také pro naši skupinu vaří).


V sobotu byla skupina na cestě do Gaumukhu (přel. kraví huba) – pramene Gangy, který prýští z výše položeného ledovce. Je tu velkolepý výhled na Himaláj s Shiva – Lingamem.

Říká se, že se tady nahoře kvůli nedostatku kyslíku (pravděpodobně tomu napomáhá také Shiva) meditace zvlášť lehce daří! Všeobecně je možno říct, že tato část cesty je velmi náročná, ale jistě je o to působivějším a určitě jedinečným zážitkem.

Žádné komentáře: