pátek 27. ledna 2012

Při svém pobytu na Mauriciu dal Swami v autobuse úžasný satsang…


Spolu s Atma Kriyou jsem dal ty nejjednodušší sádhany (duchovní cvičení) ze všech. Nejsou žádné další sádhany. Proč ? Protože při cvičení Atma Kriye pálíte tolik karmy z mnoha životů a tak dosáhnete velmi vysoké úrovně. Pro zbytek je to jen skrze mou milost. Užijte si být tady, odevzdejte maximum co můžete. Zbytek vám bude dán.

Co to je odevzdat? Odevzdat se znamená zapomenout na sebe, předat sebe a vše. Ego je arogance. Ego je k vám připojeno, nemůžete ho ovládat. Můžete zkusit kontrolovat vaše maximum, ale drží se vás. Mysl je osobností ega. Můžete kontrolovat mysl. Není to snadné, ale není to nemožné. Když se odevzdáte, musíte udělat první krok směrem k Božství. Uvědomte si že Bůh je ve všem. Je pouze On. “Nama gete uta uti” Neexistuje nic co není Bůh. Nic jiného. Kdo je Tuka (oddaný světec který zpíval tuto píseň)? Není žádný Tuka. Není žádný Vishwananda, je pouze On. Nic víc. Je to On, kdo působí ve všem. Ale pouze vědět to tím neznamená vše. Zítra na to zapomenete díky svým jednáním ve světě. Jakmile se odevzdáte, není jediný okamžik kdy Božství není přítomno. To je proč můžete vidět v životě svatých že Bůh je stále přítomen v každém okamžiku.
To je odevzdání: jen On, nic jiného. Jak to uděláte? Neustálým myšlením na Něj. I když budete muset vyzvat sami sebe. Máte-li vyzvat svou mysl, udělejte to. To je důvod, proč Krišna říká: z milionů jen několik přijde ke mně. Lidé jsou tak zaujati bolestí, slávou, svým jménem, zapomínajíc na to že je to jen na nějakou dobu. Tím budete jen skákat z jednoho místa na jiné.




Více ze satsangu v anglickém jazyce na:

Žádné komentáře: