neděle 4. prosince 2011

Sri Yantra

Sri Yantra - posvátné umění, vyučované Sri Swamim Viswanandou.Sri Yantra nebo Yantra tvoření – je nejváženější ze všech hinduistických „Yanter“. Představuje věčné tvůrčí principy vesmíru, průběžně obklopující všechny říše tvoření z centrálního zdroje, a v tomto smyslu je používána jako předmět meditace. Sri Yantra je jedna z nejsilnějších Yanter která naplňuje světovou potřebu zdraví a prosperity, využívajíc síly kosmu a mentální síly.

Všichni jsme obklopeni nějakým druhem negativní energie, která někdy je tak velká, že nenechá pozitivní energii pracovat pro nás. Sri Yantra odstaňuje negativní energii, řeší naše problémy a pomáhá nám dosáhnout klidu, zdraví a harmonie v životě. Se Sri Yantrou mohou být dosaženy nejen materiální zisky, ale také duchovní.
Sri Yantra, nebo Yantra tvoření, vznikla v naší pre-historii. Byla známa v hindu a budhistické tradici a od raných časů véd, a je nejsilnější a mysticky nejkrásnější ze všech Yanter.
Sri Yantra je symbolická forma všech Bohů a Bohyní. Ukazuje původ a formování celého vesmíru. Byla ovládána Brahmou, tvůrcem vesmíru, vychvalována Višnu, pánem Země. Je spojena hluboce se starobylým uměním Vaastu, a byla specificky zmíněna ve „Vaastu Shastra“. Všechny stavby založené na Vaastu musí mít v sobě jako základ Sri Yantru. Védy vysvětlují Sri Yantru jako vědeckou, kosmickou a planetární zónu energie.

Žádné komentáře: