pátek 2. prosince 2011

Objevení Sri Yantry v roce 1990

Na semináři „Sri Yantra“, konaném v Moskvě začátkem listopadu, Swami Vishwananda připomněl objevení obrovské Sri Yantry v roce 1990…

Pilot letecké národní gardy Bill Miller byl první kdo podal zprávu o narušení země během přeletu 10. srpna 1990.
Masivní útvar byl vyryt čtvrt míle na šířku do suchého dna jezera, na východě Steens Mouintains, asi 70 kilometrů jihovýchodně od Burns, Oregon, v oblasti známé jako pánev Mickey.
Ve zprávě podané telegrafické službě 14. Září, bylo toto identifikováno jako starověká hinduistická meditační ikona: Sri Yantra.


Jak Swami dále uvedl:

Obrovská, perfektně tvarovaná starobylá hinduistická mandala zvaná Sri Yantra byla objevena, „namalována“ na suchém dně jezera, pilotem letecké národní gardy při normálním tréninkovém letu ze základny poblíž Boise, Idaho. Tento symbol měl více než čtvrt míle na délku, a sestával z více než 13 mil čar, vyrytých do zpevněného bláta, 3-10 palců hluboko. Nikde v blízkosti místa nebyl žádný člověk ani stopy pneumatik. Skupina pěti umělců z Iowy se snažila přiznat k odpovědnosti za objevení symbolu, tvrdíc, že vyryla celý design během devíti dnů zahradním kultivátorem. Žádní další piloti ani kdokoli jiný nenahlásil, že by je viděl v jakékoli fázi jejich předpokládané doby tvorby. Analýza čar tvaru uvedla, že půda byla odstraněna, zatímco metoda umělců - zahradní kultivátor / pluh, by způsobila malé hromádky bláta na jedné straně jejich demonstračních čar, vlevo od místa kde orali.

Žádné komentáře: