úterý 5. ledna 2016

Novoroční oslava ve Shree Peetha Nilaya.

Silvestrovská oslava ve Shree Peetha Nilaya odstartovala rok 2016 podporou bhakti! V SPN noc "oficiálně" začala prezentací, která pohlédla zpět na všechny neuvěřitelné události, které se staly během roku 2015. Od Gurujiho obdržení titulu "Mahamandaleshwar", až po založení Bhakti Marga akademie,  se v roce 2015 odehrálo mnoho milníků a změn, která budou i nadále hrát roli pro Sri Swamiho Vishwanandu a Bhakti Margu v nadcházejících letech.




Když skončila prezentace, začaly bhajany. Když kapela BM zpívala "Shankha Chakra Dhara", nemohli si oddaní a Sri Swami Vishwananda pomoci, a začali tančit. Odpředu až do zadní části daršanové haly a i venku, poblíž vchodu, bylo vidět dav bhaktů, s rukama ve vzduchu, zpívajících "Vitthala Vitthala Panduranga!"



O půlnoci Guruji zavedl všechny do chrámu, aby nabídl první Arati nového roku. Krátce poté byl ohňostroj. A i přesto byla noc teprve na začátku. Byla zcela zaměřena na nový rok, a našli byste sotva moment, který by nebyl využit pro jeho oslavu.


Dříve než začala prezentace, Guruji hovořil o změně roku, a o tom, co to ve skutečnosti znamená. Zde je výňatek z jeho proslovu:

Víte, je to velká událost, když se mění kalendář. A to je to, co lidé vždy oslavují: ...změnu kalendáře. Myslíme si: „Dobře, jeden rok uplynul..." Vždycky máte velké odhodlání pro další rok. Ve skutečnosti, dnes a zítra je stejné, nic se nemění. Co se mění, je pouze kalendář, jméno. Pokud jste se nezměnili během života, během vaší cesty, datum nebo změna kalendáře vás nikdy nezmění.
Změna kalendáře je udělána velmi chytře, takže můžete o sobě přemýšlet. Když se díváte zpět na rok, který uplynul, pak se dívejte na sebe. Neříkám dívat se na někoho jiného. Dívejte se na sebe! Co jste změnili? Jak jste se změnili a transformovali se? Jací jste byli od počátku roku do konce roku? Udály se nějaké pozitivní změny uvnitř vás?


Musíte sledovat svůj život, protože, co se bude pak měnit? Víte, lidé mají velké odhodlání: „Oh, víte, v roce 2016 se změníme, zahodíme cigarety do kouta." Co bude, bude. To není ve vašich rukou. Co je teď, je to odhodlání, které máte nyní. Mějte pozitivní odhodlání každý den... v okamžiku, kdy se probudíte, říkejte si, že chcete změny v tomto světě. To je místo, kde změna začíná. Není to o změně roku, je to o vaší změně.
Tak jak moc máte rádi si dávat předsevzetí, když se mění rok nebo kalendář, mějte odhodlání, že musíte dosáhnout jasnosti mysli. Protože mysl je vám blíže. Ať už děláte v životě cokoli, děláte to myslí, ne? Jak řekl Ramakrishna.



Bůh vám dal každou část vašeho těla z nějakého důvodu. Mysl má také svou užitečnost. Nemůžeme říci, že mysl je špatná. Ale jak mysl používáte, to je to, co je špatné. Takže, pokud jste jasní a věnujete všechnu svou pozornost tomu mít jasno v sobě, uvidíte to, čeho chcete v životě dosáhnout - i když se to zdá daleko - budete mít možnost to udělat ve velmi krátkém čase a bude to velmi snadné. Protože energie, která je uvnitř vás, se bude rovněž promítat do vašeho odhodlání. A tato energie proudí směrem k tomuto cíli pouze tehdy, pokud máte jasno.




Takže  mějte jasno v tom, čeho chcete dosáhnout, a mějte jasno o sobě. Jste jedineční. Jste požehnáni takoví jací jste. V okamžiku, kdy se začnete respektovat jací jste, kdy se začnete milovat jací jste, uvidíte, jak snadné je milovat. 

Novoroční oslava byla zakončena osobním požehnáním  Sri Swamiho Vishwanandy, pozdě nočním kírtanem, také s Gurujim, a úplně poslední událostí noci byla diskotéka/taneční party s našim vlastním "dídžejem"- DJ Bhaktiveshem. Noc skončila časně ráno, asi ve 4:00 hod. Všehovšudy se novoroční oslava stala slavnostní příležitostí, která byla prosycena bhakti, a nastavila tón pro nadcházející rok. Jak proběhly různé změny v roce 2015, je těžké si představit, co se stane v roce 2016, ale přesto, cokoli bude, bude obsahovat pouze přidané kousky do puzzle tajemného Božího plánu našeho Gurujiho. 
Jai Gurudev, a mějte Šťastný nový rok!



---
Hara Hara Mahadev! Maha Shivaratri 2016 se blíží, zaregistrujte se dnes a připravte se na vyjímečnou noc uctívání největšího bhakty ze všech, Pána Šivy. 
Podívejte se na odkaz pro více informací: 
http://www.bhaktimarga.org/events/event/maha-shivaratri~~HEAD=dobj

Žádné komentáře: