úterý 21. července 2015

Třetí den oslav 10-ti let Bhakti Margy.

Třetí a závěrečný den víkendových Oslav 10-tého výročí Bhakti Margy byl intenzivní a naplněný množstvím aktivit.


Ranní nastartování skupinovým cvičením jogy, včetně Babajiho Surya Namaskar (pozdrav slunci) a Atma Kriya Jogy bylo následováno specielním Abiškem k osobním Božstvům Sri Swamiho Vishwanandy. 
Swamiji závěrem pozval dva Swami, kteří zde byli na návštěvě, na podium, aby provedli Božstvům Arati, zatímco Bhakti Sounds zpívali nádherné bhajany a kirtany.






Skupiny oddaných z jednotlivých zemí měli možnost se s Gurujim vyfotografovat 


Bhakti Marga Portugalsko a Sri Swami Vishwananda (uprostřed)


Bhakti Marga Polsko a Sri Swami Vishwananda


Bhakti Marga Rusko

Na několika místech ve Shree Peetha Nilaya utvořilo více než 600 lidí OM Healingové kruhy, naplňujíc Ašrám zážitkem Maha OM Healingu. Mnozí se věnují této  starodávné léčebné technice, která vytvoří takovou atmosféru, že i ti, kteří se neúčastní se cítí být zahrnuti do sféry jejího působení.


Turné Shree Peetha Nilaya pokračovalo závěrečným dnem. Nově příchozí a oddaní mohli vidět pokrok, který Bhakti Margy a Ašrám učinily. Byla ukončena třídenní tombola - aukce a byly vyhlášeny výsledky a kupující obdrželi své ceny.



Jedinečný obřad sázení stromu "splněných přání" neboli "Kalpa Vriksha" se konal uprostřed trávníku, kde mnoho shromážděných poslouchalo Swamijiho výklad.
Obřad výsadby doprovázely kráné operní arie zazpívané Nami (Namrata Shah) a Vikashem (Stephan Müller).





Brilantní řeč Rišiho Nikhilanandy zaujala posluchače, neboť oficielně oznámil, že Swamiho festival desátého výročí předznamenává každoroční festival Bhakti Margy - Just Love.
Oznámil také nadcházející vytvoření Bhakti Marga akademie, kde se oddaní budou moci naučit širokou škálu témat, od učení Swamiho, přes náboženství jako je hinduismus a křesťanství, až  dokonce i po praktické kurzy, jako je vegetariánské vaření.


Oddaní mohli uskutečnit Puju k Božstvům ve čtyřech různých chrámech rozprostřených po Ašrámu

Večer byl sestaven z mnoha představení mezinárodních skupin Bhakti Sounds s tanečními vystoupeními - Bhakti Margy z Litvy, Chorvatska, Velké Británie a Mauritiu, všichni měli příležitost sdílet jejich pojetí indických bhajanů.


Hudební párty, zahrnující Bittu Mallicka, Karthiegasen a Bhakti Sounds, završila den plný akcí a skvěle přijatý nezapomenutelný festival, oslavující Sri Swamiho Vishwanandu a jeho misi.















Všichni jsme sledovali kompilaci video upoutávek "Love Changes Everything" a pak vyslechli každého ze Swami a Swamini Bhakti Margy, když sdíleli svou upřímnou vděčnost a úctu ke Gurujimu - Sri Swamimu Vishwanandovi pro jeho neustálou práci přivést nás blíže na Cestu oddanosti - Bhakti Margu.


Žádné komentáře: