pátek 3. července 2015

Balkánské turné - sladké okamžiky ze Slovinska.


Sri Swami Vishwananda je právě na daršanovém turné na Balkáně - v Mariboru ve Slovinsku a pak ve Splitu v Chorvatsku.

Srdečné přivítání v Mariboru, ve Slovinsku. 

Swamiji měl daršan v neděli. 
Chaturananda popisuje průběh daršanu takto:






Daršan ve Slovinsku začal sladkým bhajanem "Jai Radhe", následovaným okouzlující promluvou. Lidé pozitivně odpovídali na toto poselství lásky a zpívali s velkou intenzitou, i když mnozí z nich bhajan nikdy předtím neslyšeli. Lidé jsou velmi otevření."







Proběhlo zde milé a hluboce působivé interviu před daršanem. Dáma, která dělala s Gurujim rozhovor, zářila láskou. Byla jeho osobou uchvácena. Guruji odpovídal na její otázky s takovou láskou a osobní pozorností, a s velkým úsměvem, jako nevinné dítě.




Mnoho oddaných z Maďarska si udělalo výlet na daršan ve Slovinsku. 

Padmakshi vyprávěla příběh:
„Tím jak Guruji řekl na začátku daršanu, že jeho volání směrem k duši je plánováno po věky, byli jsme velmi šťastni, že z Maďarska toto volání tolik duší následovalo. Kromě Budapešti také i z jiných částí země, přijelo 73 lidí, ve skupinách auty.
Později přijel i autobus. Měl poruchu v Maďarsku, ale díky jeho milosti mohl řidič dovézt zcela plný autobus k nejbližší benzínce, kde čekali na jiný vůz, který je nabere. Všichni byli unaveni, ale po daršanu velmi šťastni.
Také z Rakouska, z různých částí země, přijelo přes 20 lidí, kolem 15 z Vídně, a také z Grazu, Villachu, Insbrucku a Jižních Tyrol. 
Jai Guruji!



Swamiji řekl, že zde můžete vidět, že vše je odrazem Boha, ale kde a kým On doopravdy je nikdo neví.


Znova Chaturananda: „Guruji dělal chapati a vysvětloval význam Gopi Gíty (kterou nás inspiroval zpívat při kurzu Shreemad Bhagavatamu v srpnu-září) "GO" znamená všechny naše smysly, a "PI" znamená odevzdání a přijetí. Takže "GOPI" znamená odevzdání všech smyslů Božství.

Krišna a Gopi.

Gopi byly ty, které odevzdaly všechny své smysly Krišnovi, pokud jste četli Bhagavatam sami, bez Gopi Gíty, je nepoužitelný. Když zpíváte a pochopíte Gopi Gítu, rovná se to čtení Bhagavatamu.


Guruji dal velmi inspirující satsang 18 slovinským oddaným. Během něj byla velmi osobní atmosféra, a otázky které se tázali, inspirovali Gurujiho všem dlouze odpovídat.
Byl vidět velký rozdíl oproti satsangu který dával veřejnosti. Otázky oddaných zodpověděl jasně a do hloubky. Hltali každé slovo s vděčností a láskou.



Byl také velmi uvolněný. Satsang začal s "Mere To Giridhari Gopal Dusro Na Koi", bhajanem Mirabai, a vysvětlil jeho význam.
Satsang bude brzy sdílen na kanálu Bhakti Marga YouTube channel. Zůstaňte naladěni!

Další zastávkou na balkánském turné je Split v Chorvatsku, se dvěma daršany v pátek a sobotu!



Žádné komentáře: