pátek 19. června 2015

Oslavy narozenin Sri Swamiho Vishwanandy u nás.

Mnozí jste byli u toho... těm, kteří jste nemohli být, snad obrázky pomohou navnímat energii lásky a oddanosti, která jednoznačně prostupovala všemi akcemi, ať již byli malé či velké, v přírodě nebo ve městě, v soukromí s několika lidmi nebo veřejné.
Slova díků patří vám všem, kteří jste pomohli vše po celé naší zemi zorganizovat!


Slavilo se na severní Moravě, již několik dnů předem, výletem na mariánské poutní místo Maria Stein - jak lépe oslavit Gurujiho narozeniny než  v kruhu rodiny Bhakti Margy!  - a šířit to, co nás Guruji učí. 
Podívejte se na video, jak se dá takový bhakti narozeninový den uspořádat... Kéž je poselství ze severní Moravy inspirací pro nás všechny.



Velké setkání proběhlo v předvečer narozenin v Praze, v čajovně Dharmasala. Kolem 40 lidí oslavilo společně Swamiho narozeniny a přiblížilo si energii Swamiho lásky hinduistickým obřadem - Guru Pujou. Pak se také zpívalo a povídalo. Možná pro někoho nezvyklou kombinací bylo v den narozenin povídání o zážitcích klinické smrti a o tom jak přijmout odchod milované osoby. Svědectví Shivani však, věříme, většinu z přítomných utvrdilo v tom, že smrt, v hinduistickém chápání, je jen momentem na naší cestě, přestupním bodem, a že nejsme jen tím co vnímáme navenek, jen tělem. Děkujeme jí za laskavé sdílení její osobní zkušenosti...

Slavilo se také v Karlových Varech, kde zněly nejen krásné bhajany, ale oddaní vykouzlili i takřka dokonalé padukas pro našeho milovaného Gurua ♥, to vše ve sladkém provedení z čokolády a marcipánu.


...i ve Střemech u Mělníka, kde byli společně s oslavou Swamiho narozenin zasvěceni noví kriya sadhakové při kurzu Atma Kriya Jogy. Z nových přírůstků do Bhakti rodiny má Guruji jistě radost.



Ti, kteří jste nemohli být na některé ze zmíněných akcí, jste, věříme, vzpomněli  a uctili v ten den Swamiho ve svých srdcích a poděkovali mu za vše co pro nás dělá.


Swami nám opakovaně připomíná, že Satguruové nepotřebují od nikoho nic. Mají vše, realizovali Boha. Jediná věc, kterou chtějí, je, abychom všichni z nás realizovat Boha také. Tak jediné co můžeme Swamimu skutečně dát, je položit mu k nohám naši pýchu, naše ego, dovolit mu, aby skrze nás konal. Kéž toto máme na paměti nejen v den kdy slaví narozeniny, ale i každý všední den.

Satgurudeva 
Sri Swami Vishwananda Mahaprabhu Ki Jai!

Žádné komentáře: