středa 1. ledna 2014

Nový člověk v novém roce?

Přinášíme vám úryvek z knihy Sri Swamiho Vishwanandy "Just Love 2":


Nejprve bych vám všem rád popřál šťastný nový rok! 
Protože se nacházíme v začátku nového roku, dnes je již jedenáctého ledna, jsem si jist, že se každý z vás, chtě nechtě, rozhodl, že něco ve svém životě změní, nebo ne? 
Říkáváte: „S novým rokem musím udělat něco nového! Musím se změnit nebo se aspoň zbavit nějaké své špatné vlastnosti!“ 

Ta nejlepší změna, kterou můžete iniciovat, je primárně věřit sobě. Začít věřit vyššímu vědomí, kterému říkáme Bůh, a vědět, že je stále s námi. Ať uděláte cokoli, je stále s vámi, nehledě na to, jestli ho požádáte nebo nepožádáte, jestli jste dobří nebo špatní, prostě je stále tu. Vězte, že vás miluje, ať uděláte cokoli. Je stále s vámi, tak, jako matka s dítětem. 
Stačí, aby dítě matku zavolalo a matka k dítěti přispěchá. Pokud dítě pláče, běží dítě za matkou nebo matka za dítětem? Matka poběží za dítětem, ať by byla kdekoli. A je jedno, co jí stojí v cestě, prostě se k němu vydá. 
Zde mluvíme o Bohu, který je tisíckrát větší, než matky, tak si představte, jak je vám blízko. 
Naším úkolem je naučit se věřit, že je stále s námi.
Pomocí této víry získáte povědomí o Bohu a také budete vědět, že nic na světě není špatně. Tedy, krom lidské mysli. Ale cokoli se děje v přírodě, je dobré. 

Naučte se důvěřovat a pohybujte se s důvěrou. Tohle je ta správná věc, kterou byste měli změnit, pokud tedy chcete něco měnit. Toužíte-li po změně, naučte se něčemu novému, naučte se důvěřovat. 

(Swamiho promluva na Daršanu ve Steffenshofu, Německo, 11. ledna 2008 )

překlad: Kateřina Pařízková, Č. R.

Žádné komentáře: