úterý 14. února 2012

Jsme tady, abychom překonali smrt…

Jsme tady abychom překonali smrt, stali se světlem kterým ve skutečnosti jsme. Ale kdo se chce stát tímto světlem doopravdy? Mnoho lidí to zkouší, ale pak řeknou: "Je to příliš dlouho. Je to příliš mnoho." To je nedostatek trpělivosti. Je to cíl vašeho vlastního Já. Je pravda že bychom neměli být připoutáni k tělu, ale tělo samo o sobě je božské, mysl je božská, takže duch sám o sobě je božský. Jsou všichni jedním. A není tam rozdíl. Tak přesahuje tělo do světla.

Samozřejmě že na té cestě je spousta čištění. Na začátku říkáme: "Ano - tam je Bůh. Věříme v Něj. Ale kde je?" Snažíme se ztvárnit Božství, snažíme se z Boha udělat něco od nás odděleného. Ale Bůh může být realizován pouze v nás samotných. Když mluvíme o Bohu, velmi často říkáme: "Bůh? Kde - vně nás - je ta osoba?" Myslíme si On je tam, my jsme tady. My jsme jiní.

Kdykoli mluvíme o Bohu, musíme také vědět, že je to naše vlastní Já! Že vlastně mluvíme o nás, o každém jednotlivci. Protože jsme částí Boha. I když každý vypadáme jinak, odstraníme-li závoj iluze, jsme jedním světlem. Stejně jako tento krásný lustr má mnoho různých žárovek ale elektřina je jen jedna ! Pokud do něj dáme malou žárovku, samozřejmě budeme mít malé světlo, ale elektřina bude stále stejná.


U vás je to stejné: všichni z vás mohou zářit stejným světlem, stejným božským světlem, víc a víc. Stačí ho pustit. Chcete-li opravdu zářit, musíte vyčistit všechnu negativitu.

Žádné komentáře: