pondělí 21. března 2011

Satsang 15. ledna 2011 na Mauriciu

Šrí Swámí Vishwananda promlouvá:

„Během svých intervií si lidé často ztěžují na své děti. Bědují, že je jejich děti neposlouchají; děti křičí na své rodiče a bijí je.

Je smutné to slyšet. Ale kdo je za to zodpovědný? Poslouchají rodiče také své děti? Naslouchají jim?

Rodiče si často stanoví cíle pro své děti – ale jsou tyto cíle také cíle jejich dětí? Když rodiče své děti neposlouchají, tak se budou děti později bouřit. Když rodiče vnutí svému dítěti vždycky svá přání, bude to dítě jednoho dne – pravdpodobně v pubertě – samo od sebe protestovat.

Všechno, co rodiče do dítěte investují, se projeví později. Když je žena těhotná, posílá svou lásku do embrya. Když jde těhotná žena na modlitby, promítají se tyto i na ebryo.

Když rodiče vloží do svého dítěte pozitivitu, obdrží ji později zpátky. Když dítě utiskujete a zahrnete negativitou, sklidíte to později.

Z tohoto důvodu byste měli všechno, co vaše dítě vyjádří a všechna jeho přání slyšet, dítě vyslechnout. Když je ignorujete, projeví se to později.

Každých dvacet let přichází nový typ dětí, svět se vyvíjí. Před dvaceti lety byli děti jiné. To je evoluce. A to je důvod, proč rodiče musí vyslechnout své děti.

Žádné komentáře: