čtvrtek 23. prosince 2010

Před pražským satsangem...

Návštěva Šrí Swámího Vishwanandy v Praze proběhla rychle jako sen, nezapomenutelný sen..

Po napjatém očekávání, kdy situace byla “nepřehledná“, jak nám sdělila cestovní společnost, která Swámímu let zajišťovala (na letišti ve Frankfurtu, odkud měl Swámíjí přiletět, nevzlétl ani nepřistál kvůli množství sněhu a zledovatělé dráhy v předešlých dnech jediný letoun, cestující tam dostávali možnost přenocování na polních lehátkách a byli zásobení občerstvením a nápoji......), přiletěl náš Swámí druhým letadlem, které v Ruzyni v plánovaný den přistálo, se zpožděním pouze několika minut...

Řekněme si, tak to musí být, další důkaz toho, jak božsky je o nás „postaráno“...

Cestou z letiště do vnitřní Prahy, kde Satsang se Swámím v odpoledních hodinách započal, se našla příležitost k návštěvě někerých pozoruhodných míst nad Pražským Hradem:

Swámíjí si prohlédl starožitnický obchůdek ikonami Na Pohořelci a kostel sv. Benedikta v klášteru Řádu bosých karmelitek. Zde uctil Matku Marii Elektu, která v roce 1663 zemřela, a jejíž sedící tělesnou schránku oděnou v řádovém rouchu můžeme dodnes spatřit v prostorách kostela po pravé straně oltáře.

A tady je: Swámího rozesmál a současně fascinoval pohled na hotel, který vypadá jako kostel...hned si tento obrázek zachytil na vlastním mobilu:-)

Později při satsangu použil tuto kombinaci ve výkladu...vesele vyprávěl jak tu byl kostel „přetransformován“ v něco jiného...

Žádné komentáře: