neděle 10. října 2010

Navaratri - 2.den : Brahmacharini

2. Brahmacharini

V této podobě drží Durga v jedné ruce malu z plodů rudrakshy a v druhé džbán vody. Je plná radosti, až do chvíle, kdy jí jeden sadhu, který přišel do města, přečte z ruky, že bude jednoho dne provdána za nahého strašlivého Bohlebabu z dřívějšího života. To vypráví své matce Menace. (Menaka). Nevezme si nikoho jiného nežli Shambhu. A od tohoto okamžiku činila pokání. Modlila se denně k Pánu Shivovi a živila se jen ovocem, belovými listy a vodou. Celé dny trávila výlučně v meditaci.

Bohyně Brahmacharini je zdrojem moudrosti. Žehná své oddané odvahou, silou a koncentrací. Pomáhá přijmout sebevědomě veškeré životní výzvy. Její hlavní vlastností je kázeň v provádění modliteb. Když ji poprosíme, pomůže nám.

Swámíjí vyprávěl v minulém roce o svém dětství. Jak často doma prováděl modlitby ve formě Puji. Jeho matka byla nešťastná a často se na něj moc zlobila, chtěla, aby si hrál „normálně“ jako všechny ostaní děti.

Když v tom bude pokračovat, tak jej bude muset dát jednoho dne do blázince! Ale on se jenom smál a říkal: „ No a co, to je přece krásné být zblázněný do Boha! Budu se tam modlit dál!“



Jai Mata Di - Ya Devi Sarva Bhuteshu
MAA DURGA MANTRA

Ya Devi Sarvabhuteshu

Shakti Rupena Samshthitha

Namasteshwai Namasteshwai

Namasteshwai Namo Namaha


Žádné komentáře: