pátek 20. srpna 2010

Daršan Šrí Svámího Vishwanandy v Praze


Daršan Svámího Vishwanandy v Praze se blíží a proto si dovolujeme poskytnout Vám bližší informace a pokyny k jeho průběhu:
Prosíme Vás, abyste při setkání se Swámím dodržovali následující pokyny:

* FOTKY, DVD, KAZETY atd. pouze se svolením Bhakti Margy

* MOBILNÍ TELEFONY – Prosíme, vypněte si své mobilní telefony

* OBLEČENÍ – Prosíme, oblečte se vhodně. Daršan je typicky hindská tradice. Nenoste tedy krátké kalhoty (týká se mužů i žen) či sukně (respektive oblečení odkrývající kolena) nebo svršky odhalující ramena. Nejvhodnější je jednoduché, pohodlné a čisté bílé oblečení, nebo oblečení světlé barvy. Ženy mohou mít šál, pokud ho rády nosí.

* JÍDLO/PITÍ – Prosíme, pokud je to možné, nepijte alkohol a nekuřte před daršanem. Den před daršanem nebo v den daršanu se vyhněte konzumaci masa, ryby, česneku a cibule. Prosíme, nenoste s sebou jídlo do místnosti, kde se koná daršan.

* REZERVACE (prosíme, informujte nás předem) pokud jste INVALIDNÍ či HANDYCAPOVANÁ osoba. V tom případě máte možnost dostat daršan bez čekání ve frontě.

* MEDITACE – Prosíme, seďte klidně nebo se přidejte ke zpěvu, zatímco se všichni připravujeme na daršan se Swámím.

* DĚTI – Děti jsou velmi vítány. Rodiče nebo lidé starající se o děti žádáme, aby během daršanu a Swámího promluvy dávali pozor a zajistili, aby děti zůstaly klidně sedět.

* SEŘAZENÍ - Pokud je možné, klekněte si před Swámího (v případě zdravotních potíží poslouží židle nebo můžete jednoduše stát před Swámím) Prosíme, následujte řadu a řiďte se radami pořadatelů. Dospělí s dětmi, invalidní a handycapované osoby mohou požádat o pomoc a budou doprovázeni ke Swámímu na začátku daršanu. Prosíme, po daršanu si sedněte opět na vaše místo.

* DOTÝKÁNÍ SE SWÁMÍHO – Prosíme, nedotýkejte se Swámího. Pokud byste ho rádi oslovili, lehce si přikryjte ústa a promlouvejte k němu stranou.

* DARY– Daršan je zdarma, nicméně finanční dary na organizaci daršanu, květiny a příspěvky na Swámího charitativní práci jsou velmi vítány a jsou potřebné. Krabice na dary se nachází u vchodu či na pořadatelem označených místech.


BHAKTIMARGA EVENT GMBH

Am Geisberg 2-6

65321 Springen-Heidenrod

Tel: +49 (0) 6124-72769-0

www.bhaktimarga.org

registration@bhaktimarga.org


Event/Darshan Organisation: Yamunashree@bhaktimarga.org, Tel: +49 178 3204 804

Upozornění pro naše čtenáře: Registrace na darshan Šrí Swámího Vishwanandy v Praze probíhá na adrese vishwanandadarsan@seznam.cz


:-)

Dále bychom Vás rádi poprosili, abyste si s sebou vzali něco na sezení. K dispozici budou židle nebo místa na zemi, cca půl na půl. Bohužel není v našich možnostech zajistit takové množství polštářků. Na podlaze budou sice rozprostřené deky, nicméně pro Vás bude mnohem pohodlnější přinést si ještě polštářek. Celá akce trvá několik hodin a její ukončení odhadujeme cca mezi 22 a 23.hod. Samozřejmě každý z Vás může kdykoli odejít. Není nutné na daršanu setrvávat až do konce.

Také bychom Vás rádi poprosili, abyste si z kapacitních důvodů nebrali s sebou batohy či jakákoli větší zavazadla (zejména ne do sálu). O daršan je velký zájem a bude potřeba každého místečka. V budově bude vyčleněné odkládací místo, nicméně prostor není uzpůsoben k tomu, abychom Vaše věci hlídali.

Popis cesty:

Do Slezské ulice se snadno dostanete metrem A, stanice Náměstí Míru, výstup do Korunní ulice. Souběžně jdoucí ulice s Korunni je Slezská (nalevo od Korunní). Chůze Vám zabere max. 10 minut.

Pokud pojedete tramvají, zvolte linku 10 nebo 16 a vystupte na stanici Šumavská. Zde sejdete Šumavskou ulicí dolů do Slezské a nacházíte se před DDM 2, který pak máte po levé ruce přes ulici. Pakliže přijedete tramvají č. 11, vystupte na Vinohradské třídě u Vinohradské Tržnice. Projděte kolmo vzhůru do Slezské ulice, kde je vstup do budovy DDM 2 (č. 21).

V budově bude otevřený obchůdek s požehnaným zbožím z ašrámu Svámího
Vishwanandy, ve kterém si budete moci koupit zejména Svámího fotky, vonné
tyčinky, oleje, CD s mantrami a bhajany a další.


Těší se na Vás a srdečně Vás zve celý organizační tým daršanu
S láskou

Klára Lepíková
Uma - Ivanka Rong-Bernhard
Tereza Pechová
Igor Ličko
Pavel Filipovský
Tomáš Melzoch

Žádné komentáře: