úterý 25. října 2016

Skrytý význam Bhakti Marga tilaku.

Džai Gurudév, 
Paramahamsa Vishwananda poskytl, během svého turné po Asii, v pondělí Satsang v Osace v Japonsku, zhruba 50 lidem. Na konci Satsangu se rozhodl dát každému osobní požehnání, než pokračoval ve svém turné po Japonsku, do Kjóta, kde dává Daršan dnes (25.října).

V odpovědi na jednu z otázek v průběhu Satsangu Gurudží vysvětlil skrytý význam našeho Bhakti Marga tilaku:

Svislé čáry čandanu symbolizují nohy Boha, směřující vzhůru, což nám připomíná, že naše mysl musí spočívat u Boha - něčeho vyššího než jsme sami.

Níže je asan (lístek tulsi), který představuje oddanost. Ale oddanost ke komu? Než poznáme jak se odevzdat Bohu, musíme mít oddanost / odevzdat se Mistrovi. Bez odevzdání se Guruovi a obdržení milosti a vedení Gurua, jak byste Boha rozpoznali?

Červená tečka je zde pro oddanost ke Guruovi, a jen díky jeho milosti člověk rozpozná nohy Pána - bez milosti Mistra není možné nic. Není možné dosáhnout Boha sami. Mistr nalezl realizaci Boha a jeho jediným cílem je přinést oddaného k tomuto nejvyššímu cíli. On zná cestu. Guru je GPS, která vás vede na správnou cestu - nejvyšší dokonalost. Červená tečka je připomínkou milosti Mistra.

Červená čára symbolizuje, že Mistr vám může dát cokoli duchovního nebo materiálního. Připomíná, že Guru je jako matka, která vás nese k nohám Pána.

Žádné komentáře: