středa 26. října 2016

Ohlédnutí za Meditačním víkendem se Svámím Vishwabaladharanandou,

21. – 23. 10. 2016 se v překrásné přírodě poblíž Tábora uskutečnil dlouho očekávaný Meditační víkend se Svámím Vishwabaladharanandou. Celá událost se nesla na vlnách lásky, kterou přináší Paramahamsa Šrí Svámí Vishwananda a česko-slovenský Svámí Vishwabaladharananda.
Účastníci ze všech částí České republiky, z nichž byla i dvě miminka a dvě malé děti se svými rodiči, prošli za tento víkend velmi zajímavou, krásnou a láskyplnou cestou, jak poznamenal jeden z přítomných. 
Svámí Vishwabaladharananda se věnoval celé skupině prakticky celé dny, od rozhovorů a přednášek (Satsangů), po speciální védské rituály (púdža a abišékam) vedené k zemským padukám Osvíceného Mistra Paramahamsy Vishwanandy, ke Krišnovi a Širdi Bábovi. Tyto výjimečné obřady jsou pro většinu Evropanů exotickou podívanou, ale jak nám Svámí Vishwabaladharananda vysvětlil, jejich hloubka ačkoli myslí nepochopitelná, je v reálném světě hmatatelná v pocitech prožitků účastníků. Působením mnoha faktorů v průběhu rituálu „múrti“ (Božství ve formě sochy) ožívají a sálají božskou energii. Právě toto je tzv. duchovní nanotechnologie spojení Boha se Zemí a zpřístupnění této energie lidem, kteří mají možnost v daný okamžik tuto energii přijmout, prožít, vidět, cítit. Na druhé straně, jak Svámí vysvětlil, duchovní cesta není jen cesta na růžovém obláčku, a tudíž může dojít, dojde i docházelo u mnohých z nás k očistným procesům na úrovni těla, duše ale i smyslů, citů, emocí a dále. Tyto stavy nemusí být příjemné, ale je nutné je přijmout a projít jimi. Právě toto je známkou harmonizačního procesu a perfektně odvedené „práce“. Na konci tohoto procesu je vždy boží milost a láska. 
Svámí rovněž předčítal z posvátného spisu Šrí Gurugíta, kde bůh Šiva předává své milované ženě Párvatí mnoho moudrosti a odhaluje jí tajné, skryté, tisíce let staré pravdy o tajemství vztahu Gurua a jeho žáka. Tento večer se pro mnohé stal nezapomenutelným transformačním zážitkem. 
Svámí také zodpovídal mnoho dotazů, přednášel, vysvětloval, na žádost několika účastníků aktivoval jejich osobní Šrí jantry (Jantra je jedním ze symbolů posvátné geometrie a je nástrojem duchovního vzestupu. Šrí jantra je nejstarší známou jantrou a je formou samotné šaktí neboli Božské Matky). 
Neméně nádherné bylo Svámího požehnání dvěma miminkům žijícím na tomto světě jen několik málo měsíců. Byl to chlapeček a holčička - jak symbolické pro tento víkend a Jednotu Boha s námi se všemi. Zcela mimořádná byla a vždycky je Svámího Meditace s krystaly. 
Je až neuvěřitelné, co všechno se dá ve dvou a půl dnech ve Svámího blízké přítomnosti stihnout: cvičení jógy v podobě Babajího pozdravu Slunci, džapa procházky, harmonizující Om Chantingy, pouštění lampionů přání – štěstí, zpívání bhadžanů se Svámím a živou kapelou a zcela mimořádná nová meditace – nejvyšší sádhana (duchovní praxe) vedená ke jménu Mistra Bhakti Margy Paramahamsy Vishwanandy, který je výjimečnou inkarnacní plně Osvíceného Mistra a Svámí Vishwabaladharananda je již více než 12 let jeho přímým žákem. 
V průběhu víkendu Svámí účastníky informoval o tom, že v České republice bude otevřena možnost vzdělání v Bhakti Marga Akademii, která bude učení Paramahamsy Vishwanandy ve formě kurzů a přednášek zpřístupňovat všem lidem tak, aby mohli prožívat Boha a Božství sami v sobě neustále, aby nemuseli čekat na vzácné okamžiky jejich zprostředkování během mimořádných událostí. Skutečná a upřímná láska by tak měla s pomocí Bhakti Marga Akademie vstoupit také do vztahů v rodinách, v práci, zkrátka všude tak, aby na Zemi zavládl mír, jednota, láska, soucit. 
V průběhu Meditačního víkendu se Svámím Vishwabaladharanandou nastala řada velmi velmi hlubokých chvil, kdy boží přítomnost byla hmatatelná. Jak poznamenal jeden z účastníků: „Byla to radost, sjednocení, štěstí.“ Další hovořil o jakémsi posvátném tajemství, které cítil, ačkoli mu nerozuměl.
Mnozí účastníci byli na podobné akci poprvé, mnozí „našeho“ Svámího neznali, mnozí neznají Paramahamsu Vishwanandu. Silné prožitky měli ale nejen ti, kteří jsou jejich žáky již mnoho let, ale i ti, kteří měli možnost setkat se se Svámím, jeho Mistrem Paramahamsou Vishwanandou a jeho učením poprvé. Během intenzivního programu sdíleli někteří účastníci své dojmy a hluboké stavy, které měli možnost ve Svámího přítomnosti prožívat: „Prožila jsem skutečný stav jednoty, ve kterém jsem pochopila, že všichni v sále jsou já a naopak, že já sama jsem obsažena ve všech lidech.“ Další účastníci sdíleli prožití nádherných stavů blaženosti v neděli odpoledne, kdy Svámí prováděl púdžu k padukám svého Mistra Paramahamsy Vishwanandy a ke Šrí Krišnovi. Stejně hlubokou lásku, oddanost a úctu pak projevil i Kristu v tiché meditaci. 
Celý sál v jednu chvíli vířil a jásal v nádherném souzvuku hudby, zpěvu v propojení s DÍLEM, které prováděl na duchovní úrovni Svámí Vishwabaladharananda. Energie všeobjímajícího Božského Otce, ve které se doslova rozplynula energie Božské Matky. Podpůrná a podporující, něžná a jemná energie Božské Matky, klečící u nohou Božského Otce. 
Prostě miluj – JUST LOVE – esenci učení a poselství Paramahamsy Vishwanandy předal Svámí Vishwabaladharananda ve formě skutečných prožitků a učení v praxi, které si odváželi domů všichni nadšení účastníci.

Žádné komentáře: