sobota 15. října 2016

Příběh Šrí Subhadra Dasi z Navadvipu (z poutní cesty Paramahamsy Vishwanandy po Indii), 2. část.

(pokračování příběhu uveřejněného 13.10.2016)

O několik let později zemřel manžel Subhadry Dasi. Gopál Krišna Dasdží nám řekl, že v letech 2007 až 2010, se v malém ášramu, kde on a jeho sestra v Bohu žili, děly věci, o kterých by si nikdy nepomyslel, že jsou možné. 

Subhadra Dasi začala mít sny o Bála Gopálovi, jak mluví a hraje si v jejím klíně. Když vstala, našla otisky nohou Gopála na své posteli a na sárí. Kdykoliv se něco takového stalo, rychle běžela ke Gopál Krišna Dasdžímu, aby mu řekla, co se v jejích snech událo. Gopál Krišna Dasdží nám řekl, že se pro něj stalo zvykem naslouchat každé ráno jejím snům. Byl poněkud skeptický ohledně otisků nohou nalezených několikrát ráno na sárí Subhadry Dasi. Až do 30. listopadu 2007. 



Noc předcházející tomuto datu snila Subhadra Dasi o tom, že se jí zjevila múrti a mluvila k ní. Následujícího rána vstala a našla múrti Bála Gopála /Kršna jako dítě lezoucí po čtyřech/ vedle své postele. Zavolala Gopál Krišnu Dasdžího a oba nemohli pochopit, jak se múrti mohla v jejím pokoji onjevit. Poté, co mu Subhadra Dasi povyprávěla sen, pochopil Gopál Krišna Dasdží, že pán Kršna s nimi hraje velkou a ojedinělou lílu. Od té doby Gopál Krišna Dasdží začal zapisovat sny Subhadry Dasi a zaznamenávat data a události.


Zjevila se jí druhá múrti. Noc předtím měla sen, že nepomalovaný Gopál jí říká, že pomalované múrti (Rádha Kršna a další) z chrámu plakaly, že k ní chtějí přijít. 

Druhá múrti se objevila na podlaze před jejími dveřmi. Když ráno otevřela dveře, uviděla múrti obklopenou zářivým světlem. Gopál Krišna Dasdží tvrdil, že ve druhém zjevení Subhadra Dasi vnímala divja swarúpu múrti /pozn.: božskou podobu múrti/. 

Třetí múrti se objevila blízko sloupu na dvoře a čtvrtá poblíž brány.

Od té doby se s těmito čtyřmi Gopály událo mnoho lílá her. Gopálové jako by byli dětmi tohoto domu. Gopál Krišna Dasdží nám vyprávěl mnoho příhod o těchto čtyřech dětech, žijících v podobě Gopál múrti. 

Byli svědky toho, jak múrti tisíckrát změnily své místo. Většinou se Subhadra Dasi vzbudila a našla je všechny spící vedle své postele. Chrám byl ráno schledán zavřený. Gopál Krišna Dasdží obvykle vídával tuto lílu každé ráno. 
Jednou našli Gopály společně s Gopál Krišna Dasdžího Rádha Krišnou v její posteli. Kršna neměl ve své ruce flétnu, namísto toho na jeho natažených rukou ležela Rádha. 


Múrti mnohokrát změnily v chrámu místo. Někdy byli Ungli Gopálové (Gopálové velikosti malíčku) nalezeni na podlaze při vstupu do chrámu.

Jednou Gopálové sundali všechno oblečení Subhadry Dasi ze šňůry a všechno ho zašpinili. To, že za tímto činem byli právě oni, dali vědět otisky svých nožiček, které bylo vidět všude na oblečení. Udělali to proto, že Subhadra Dasi nejprve vyprala své oblečení a pak až jejich. Od tohoto dne se pralo nejprve oblečení božství a také se čtyřem nezbedníkům z chrámu dávala přednost.

Čtyři Gopálové milovali hraní kuliček. Když je našli, jak se přemístili z chrámu na dvůr, Subhadra Dasi pochopila, že si chtějí hrát. Tak jim dala 4 kuličky, každému jednu. Během hraní s kuličkami je házeli na druhou stranu přes zeď. Subhadra Dasi je pak slyšela, jak ji volají, aby jim přinesla kuličky nazpět. Když kuličky našla, namísto čtyř jich bylo celkem osm. Házeli kuličky pryč schválně, aby si Subhadru Dasi dobírali, která na to patrně byla zvyklá.
Jejich uličnictví skončili zhoršováním jejího zdraví.
Jindy šla zase posbírat kuličky a dvě z nich nemohla najít. Gopálové na ni naléhali, aby šla a okamžitě jim dala nové kuličky. Gopál Krišna Dasdží dostal za úkol koupit jim kuličky a hračky. 


Není divu, že Gopálové-chlapci byli zvyklí při hraní bojovat. Hrávali si v noci a po celý čas bojovali. Jednu noc bojovali a volali svoji maminku (Subhadru Dasi). Když vyšla ven, aby se na ně podívala, nikoho neviděla. Místo toho uviděla různé druhy světel, pohybující se kolem ní. Popisovala světlo, které bylo měkčí než bavlna. Byla zvyklá mluvit ke světlům… 
(V této chvíli měl Gopál Krišna Dasdží slzy v očích a říkal nám, jak by si přál slyšet a vidět co Subhadra Dasi slyšela a viděla.) 
Někteří lidé ji vídávali, jak s někým hovoří, ale nikdo nikdy neviděl s kým.

(pokračování...)

Žádné komentáře: