pátek 14. srpna 2015

Street kirtan.

Zážitky z kirtanového průvodu během daršanu v Německu...

Brzy po příjezdu šli oddaní hromadně sankirtanovou cestu městem. Účastníci kirtanu vytvořili průvod naplněný vášní, která vyvolala u lidí všeho druhu touhu připojit se k mobilnímu koncertu. Párty přilákala zainteresované občany, aby nás následovali zpět do haly, a obdrželi daršan Sri Swamiho Vishwanandy.

Jak jeden z oddaných vzpomíná:
Kírtan vlastně začal v autobusech, tím jak vzrušení narůstalo a oddaní se rozehřívali na tuto slavnost. Přibližně 20-30 lidé začalo, když vyrazili do ulic, v kruhu přivolávat milost mistrů. Zamířili jsme do oblíbeného parku poblíž a setkali se s mnoha lidmi. Z domů a balkonů byla natáčena spousta soukromých videí a fotografií. Skupina byla veselá. Byli jsme tam na podporu Sri Swamiho Vishwanandy.



Oddaný poznamenal, že cítil, že "pokud získáme jednu osobu, aby přišla ke Swamimu, budeme úspěšní." Rozdávali jsme letáčky na daršan a byl to velký zážitek, když jsme se dostali ke kašně... tak krásné - Hari Nam, Gauranga, skandovali jsme to neustále, když jsme tam došli.
V tu chvíli přišla skupina lidí a přidala se. Zajímali se o kolektivní štěstí. Když jsem chtěl volat "Mahaprasad jména Gauranga", v tu chvíli jsem přestal hrát, abych vysvětlit, jaký den to pro kirtanovou skupinu je.



Tím jak kirtanová skupina začala tancovat, namáčet se vodou a hrát si ve vodní fontáně, poznamenal, že voda dostala spolu se jménem Gaurangy náboj. Podivuhodné bylo, že také lidé, namočeni ve fontáně, se snažili zpívat. Skupina je naučila zpívat "Swami Vishwananda", a tak byli požehnáni vodou obou jmen -Boha a Gurua.

Byl jsem tak šťastný, protože naším cílem bylo sdílet jménu Boha a Gurujiho, a zpívat a být šťastný, a šířit to štěstí na lidí, kteří nejsou součástí kirtanu. Mám pocit, že jsme byli velmi úspěšní. Lidé se smáli, mávali a tančili. Hudba od začátku až do konce byla opravdu rocková, a vytvořila radostnou energii, která se nesla i v autobusech (při návratu do SPN), do 1 hod v noci.

Oddaný vzpomíná na asi osm zvědavých lidí, kteří ten den přišli z ulice, aby se připojil užít si daršan, a měli možnost jít rovnou dopředu, aby se setkali se Sri Swamim Vishwanandou.
"Bylo jasné", zmínil se oddaný, že "hudba udržela oddané až do pozdních hodin, bez únavy. Odjeli jsme ve 13 hodin a vrátili se v 1 hodinu ráno - tedy asi dvanáct hodin nepřetržitého zpěvu... to bylo opravdu krásné. "
"Obecně platí", řekl, "z pouličního kirtanu pocházejí opravdu skvělé zkušenosti, přivedli jsme mnoho lidí do ášramu a ke Gurujimu. Ale mnohem důležitější je změna myšlení, zasadit semínka Hari Nam. Lidé cítí lásku a bhakti, kterou přinášíme. Pak se lidé zajímají. Lidé se vrací zpět, děti se zapojují do tance, lidé tleskají. Vidí jen bandu šťastných lidí ukazující lásku k Bohu! Tímto způsobem jsme oslovili mnoho lidí, různého věku, původu, národností. "


Vzhledem k velkému počtu, muselo mnoho oddaných čekat venku před halou. Inspirováni předchozím úspěšným kirtanem, vznikla druhá vlna hudby, a další kirtan vyrazil do ulic Mannheimu. Nadšení zpěváci a hudebníci přilákali několik zvědavých občanů, aby je následovali zpět do haly, obdržet daršan od Swamijiho. Mnozí z nich, tím jak okusili daršan se Sri Swamim Vishwanandou, se nemohli dočkat další velké akce ve Shree Peetha Nilaya - Gurupurnimy.

Žádné komentáře: