neděle 1. února 2015

Víkend naplněný bhakti.

Když smícháte dohromady ingredience jako - dokořán otevřená srdce,  obřady k Božstvům, milou návštěvu z Centra Shree Peetha Nilaya, upřimnou radost a zpěv bhajanů, vyjde z toho vždy něco skvělého. A tak se stalo i minulý víkend.

Přítomnost Swamiho Vishwaanashuyanandy v Čechách dala opět naplno rozeznít tónům bhakti a jednoty, které jsou zde tolik třeba. A Guruji byl jistě rád.

Náš milý host, Swami Vishwaanashuyananda, přiletěl již v pátek, aby nám pomohl připravit plány pro rozvoj Bhakti Margy a Gurujiho mise zde pro tento rok, a tak se sešel nejdříve s vedením BM Czech a koordinátory oblastí. Sobota a neděle byla pak setkáním a happeningem s oddanými.

Sobotní odpoledne v čajovně Dharmasala, místě pravidelných OM Helingů, začalo pujou, jak jinak než k našemu milovanému Guruovi - Sri Swamimu Vishwanandovi. Poté jsme se mohli pokochat množstvím obrázků a vyprávěním zážitků s Ním, ti kdo chtěli, zůstali na kurz výuky hry na manjira. Jistě potvrdí, že toho nelitovali, Swami Anashuya se jim věnoval několik hodin, a tak věříme, že pokud budou pilně trénovat, budeme mít v brzké době velkou podporu pro bhajanovou kapelu!

Neděle v hale na pražských Stodůlkách hostila Maha OM Healing, účast kolem 90 lidí byla velmi dobrá, zvláště v současném chřipkovém období, mnozí, kteří strávili den v posteli, litovali, že nemohli být u toho. Po celou dobu ale byli s námi, v našich srdcích...
Puja na začátku opět navodila tu správnou atmosféru a narychlo sestavená kapela hrála skvěle. Tóny ÓM se pak rozezněly sálem, a po přestávce na oběd Swami Anashuya přidal dlouhé povídání o důležitosti oddanosti ke Guruovi, jednotě a spolupráci, a o benefitu, který člověk dostává, když může svému Gurovi sloužit. Všichni napjatě naslouchali, ať již pasážím z Guru Gíty, či jeho osobní zpovědi, kombinované se zážitky a fotografiemi z Gurujiho poutních cest, i z té nedávné do Japonska.
Závěrečné společné cvičení Atma Kriye pro studenty pak už jen bylo tou správnou tečkou.

Podívejte se na pár obrázků...

Ze srdce děkujeme všem těm, kteří pomohli s přípravou, i třeba maličkostmi, vážíme si toho moc, bez vás by celek nebyl úplný! Děkujeme... a těšíme se na příště ! ♥








Žádné komentáře: