pátek 20. února 2015

V Božské Lásce se Sri Swamim Vishwanandou se každý den stává Valentinským dnem.

Během dne Sv.Valentýna, v pátek 14. února, Sri Swami Vishwananda všechny doslova sprchoval sladkostí Jeho lásky. Přes Twitter posílal Valentinské gratulace a několik zpráv, připomínajících nám, že naší podstatou je Láska, a my musíme stále milovat, kdykoli.  

 I you all at all time not only on st day but always n wish that u all may always love at every moment of ur life 1:05 PM - 14 Feb 2015

"Miluji vás všechny po celou dobu, nejen na den Sv. Valentýna, ale neustále, a přeji si, abyste všichni milovali v každém okamžiku vašeho života."

Večer pak bylo více než 500 lidí požehnáno Jeho individuelním daršanem.
Na začátku daršanu měl krátkou promluvu o rozdílu mezi láskou lidskou  a Láskou Božskou 
(přečtěte si níže nejvýznamější momenty z této promlouvy a podívejte se na video)



Nejvýznamější momenty z promluvy Sri Swamiho Vishwanandy

Je hezké šířit lásku. Ale je smutné, že lidé to dělají jen jeden den. Bylo by krásné, kdyby byl každý den Valentýn. To je to, co nám Srimati Radharani a Krišna připomínají, ne? Že láska nezná čas, nezná místo. Láska je věčná. Láska je to, co je hluboko uvnitř vás. Není vně vás. 

V hinduismu máme dvě různá slova pro lásku: "pyar"a "prem". Pyar je láska, která je vázána emocemi, láska, které rozumíte myslí a lidé po ní touží. Pak máte další lásku uvnitř vás, která se nazývá prem. Prem je zúžasněním pyar. Když se pyar stává intenzivní, ne vně, ale uvnitř, je přeměněna na prem. Když směřujeme naši lásku k Bohu, nikdy neříkáme "pyar", říkáme "prem", protože to je naše duše, která miluje Boha. To je nejvyšší stav lásky, a to je to, co směrem k Božství vyjadřujeme. Když mluvíme o bezpodmínečné lásce, je to "prem", protože tato láska zná pouze jak dávat a nic neočekává. A to je, kdo ve skutečnosti jste - "prem", "premaswarupa". Jste ztělesněním této Božské lásky, ztělesněním části Boha. Nikdy byste neměli na to zapomínat! 

Nejdůležitější věcí na duchovní cestě a v životě samotném je uvědomit si hloubku této lásky. A jakmile ta láska tam je, nebude cesty zpět, jde to stále dopředu. Tak svatí milovali Boha. Nic od Něj neočekávali. Dnes lidé slaví svatého Valentýna, ne? Víte, jaký byl jeho život? Dal svůj život za bratra a sestru, ne za pár, jak si lidé v dnešní době myslí. Ne! Za bratra a sestru! Dal svůj život za ně. Stejně tak vidíte v životě mnoha světců, že láska je transformována do oběti, láska se promění v blaženost, kdy člověk zapomene na sebe a myslí na milované. A to je náš věčný vztah s Bohem. 

Jakmile si jednou uvědomíte tuto Lásku, vše se stane automatickým, vše zaujme samo své místo. Stejně tak, když jíte, nepotřebujete něco navíc ke strávení jídla. Co se stane? Jídlo se stráví samo, ne? Stejně tak, když se láska probouzí z hloubky vašeho srdce, neexistuje pro to technika, mantra. Chce to jen ochotu z vaší strany, ochotu říci: "Ano, já to opravdu chci!" Pak je nalezena cesta a vše je vedeno k této Lásce, aby rostla víc a více, kdy se každý den stává Valentýnským dnem.

Žádné komentáře: